Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Diğer > Kültür & Sanat > Sinema

LinkBack Seçenekler Stil

semum ( Türk korku filmi )
Alt 24.08.2007, 18:14   #1 (permalink)
Kurban Fan

Ruhdaki_Parazit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

semum ( Türk korku filmi )

Kıyamet temasının işlendiği Dabbe’nin ardından bu kez ikinci bir korku filmi ile Hasan Karacadağ, hem yönetmen, hem yapımcı hem de senarist kimliğiyle yeniden karşımıza çıkıyor.

Canan Karaca isimli bir kadın 13 Temmuz 2004 yılında açık bir kapıdan içeri girdi… Fakat bilmediği bir şey vardı… O kapı cehenneme açılıyordu… Gerçek bir hikayeden…

Çekimlerine yeni başlanan filmde Ayça İnci (Canan), Burak Hakkı (Volkan), Nazlı Ceren Argon (Banu), Cem Kurtoğlu (Mikail Hoca), Sefa Zengin (Raci), Bahtiyar Engin (Macit), Yıldırım Öcek (Emlakçı) ve Levent Sülün (Ali) rol alıyor. 5 hafta sürecek olan çekimler Çatalca ve İstanbul’da gerçekleşiyor.

Aralık ayı sonunda 150 kopya ile vizyona girmesi planlanan Semum’un 2 önemli özelliği var. Birincisi Türk Sineması’nın ilk yaratık filmi Semum animatronik tekniği kullanılmadan tamamen bilgisayar ortamında 3D olarak tasarlandı ve Semum karakteri için 22 3D uzmanı çalıştı. İkincisi de Semum korku ve bilim kurgunun buluştuğu özel bir tür.

Google’da en çok tıklanan kelime olarak ödüle layık görülen Dabbe’nin ardından Semum da şimdiden özellikle korku türünü sevenler için merak uyandıracak. Filmin başrol oyuncusu Ayça İnci, “Bu filmle korkularımı yendim” derken, bir diğer başrol oyuncusu Burak Hakkı’da, “Bu filmle korkmaya başladım” diyor.

Filmin konusu; 27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca yeni aldıkları büyük bir eve taşınırlar. Her şey çok iyi giderken bir gün sebebini bilmediğimiz bir şekilde Canan’a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. SEMUM kendisine hedef olarak neden Canan’ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır? Semum filminde izlenecek müthiş bir görsellikle korkunun eşi benzeri görülmemiş bir türü aktarılacak.

SEMUM NEDİR?
İslam inancına göre insanlar kuru bir çamurdan yaratıldı ve insanoğlu yaratılmadan önce dünya üzerinde yaşayan bir takım yaratıklar vardı. Bu yaratıklar kızgın ateşin dumansız alevinden yaratılmış ve daha sonra korkunç bir zehirle birleştirilerek SEMUM halini almışlardır. İnsanlar dünya üzerine geldikten sonra başta şeytan olmak üzere bazı SEMUM’lar insanları kıskanıp onlara türlü kötülükler yapmaya başlamış. Kısacası SEMUM, insanın tüm gözeneklerine kadar girip onları zehirleyen çok tehlikeli bir yaratıktır. Her an herkese saldırabilecek, çok hızlı hareket eden, zehirleyici SEMUM’lar bazı durumlarda asla geri dönmez, içine girdiği insana cehennem gibi bir hayat yaşatır.

Konu Ruhdaki_Parazit tarafından (24.08.2007 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 24.08.2007, 18:17   #2 (permalink)
Kurban Fan

tekinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Büyüden sonra artık inancım kalmadı Türklerin iyi bi korku filmi yapcaı konusunda tabi bide Araf var

Tanıştım ÖZümle gerçek benle!!

ALAYINA İSYAN ÖLÜMÜNE TEKİNİZM

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 24.08.2007, 18:18   #3 (permalink)
Moderator

beyz_kfl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bence türk korku filmleri güzel olmuyo. özellikle konu olarak islami temallar işleniyo. bu da flmlerin birbirine benzemesine neden oluyo.
Öyleyse ben BEN DEĞİLİM!

Alt 24.08.2007, 18:28   #4 (permalink)
Kurban Fan

Ruhdaki_Parazit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sepetçiler Kasrı'ndaki manzara şuydu: Dumanlar yükselen bir odada, önünde rahlesi, başında takkesi ile bir adam, karşısında korkunç bir yüz ifadesiyle duran genç kadına bağırıyor: "Uhruc ya nâr-ı semum!" Bu söz üzerine kadından, hırıltılarla karışık sesler yükseliyor. "Stop" dendikten sonra başta yönetmen Hasan Karacadağ olmak üzere oyuncular, soruları cevaplamak üzere gazetecilerin karşısına geçiyor. Film, yaşanmış bir olaya dayanıyor. Canan-Volkan Karaca çifti, yeni evlerine taşındıktan sonra Canan'a tuhaf şeyler olmaya başlıyor. Başta anlam verilemeyen ve psikiyatrik tedaviyle çözülemeyen bu şeylerin sebebinin Semum olduğu anlaşılınca bir din âliminden yardım isteniyor. Yönetmen, senaryoyu yazarken Canan Hanım'ın, yaşadıklarını çok net hatırladığı için verdiği detaylı tariflerden yararlanmış. Elbette gereken yerlerde konunun uzmanlarına da başvurulmuş. Filmde Mikail hoca olarak izleyeceğimiz Cem Kurtoğlu da katılmış bu görüşmelere. "Cinci, üfürükçü hoca haberleriyle karıştırmayın." diyor. "Televizyonda program yaparken ben de uğraştım onlarla, yüzde doksan beşi de sahtekârdır. Ama benim oynadığım Mikail hoca ve kendisine fikir danıştığımız hocalar, gerçekten bilgili; Kur'an'ı, dinî ilimleri ve hatta kimi müspet ilimleri hatmetmiş insanlar. Böyle durumlarda ne yapıldığını ve nasıl dualar okunması gerektiğini anlattılar."
Karacadağ, Semum kavramı için Hicr Sûresi'ndeki tariften yola çıkmış. Ama bir yönetmen olarak perdeye yansıtacağı, kendi yorumu olacak. Tam karşılığı verilemese de Semum, cehennem ateşini ve cinlerin de yaratıldığı dumansız ateşi tarifte kullanılıyor. Karacadağ, araştırmaları sırasında aynı zamanda insanlardan önce yaratılmış, şeytan tabiatlı varlıklar için de bu ifadenin kullanıldığını görmüş. Cem Kurtoğlu'ndan duyduğumuz, "Uhruc ya nâr-ı Semum" ifadesinin de hasta bir sahabeye Hz. Muhammed tarafından söylendiğini aktarıyor.

Filmde elbette sadece Mikail hocanın Semum ile mücadelesi yok. Canan'ın işadamı kocası Volkan, her şeye mantık çerçevesinde bir açıklama istiyor, Canan'ın psikiyatrı da tek çözümün bilimsel yöntemler olacağında ısrarlı. Orta yolu bulmak, Volkan'ın arkadaşı Ali'ye düşüyor. Bir genetikçi olan Karacadağ, "Yapmak istediğim, bilimle dinin arasındaki o ayrılığın olmaması gerektiğini göstermek." diye konuşuyor. "Bilim, gözle görmediğine inanmaz, denir. Peki gözünle görsen inanacak mısın; onu soruyorum. Nedense bu, Türkiye'de var. Rusya'da üniversitede metafizik bölümü var; diploma veriyor."

Yönetmenin ilk filmi Dabbe de benzer niyetlerden hareket etmiş; ama farklı tepkiler almıştı. Karacadağ, tepkileri ikiye ayırdığını söylüyor: "Eleştirilerin yarısı haklıydı. Eksikler, yanlışlar, abartmalar vardı. Bir de ben o filmi Japonya'yı düşünüp yapmıştım. Ama iyi oldu, Türk seyircisinin bakışını öğrenmiş oldum. Eleştirilerin diğer yarısıysa tamamen filmdeki dinî motiflereydi. Dini kullanıp para kazanmaya çalışmakla suçlayanlar oldu. Aynı kişiler The Exorcist için bunu söylemiyor ama! Ondan fazla Hıristiyanlık propagandası yapan film var mı? Hem de kilise destek verdi o filme. Ama tabii benim filmimin başka eksiklikleri olduğu için kalkıp bu noktada da savunmasını yapamadım. Ama Dabbe'de yaşananlardan ders çıkardım. Bundan sonra teknik ve sinemasal anlamdaki eleştirileri ciddiye alarak doğru bildiğim yoldan da sapmadan kendimi geliştirmeye çalışacağım."

Burak Hakkı, Ayça İnci, Cem Kurtoğlu, Levent Sülün, Sefa Zengin, Bahtiyar Engin, Yıldırım Öcek, Hakan Meriçliler ve Nazlı Ceren Argon'un rol aldığı filmde, Semum adı verilen yaratığı da üç boyutlu animasyon şeklinde göreceğiz. Ağırlıklı olarak Canan Karaca'nın tarifleriyle şekillenen Semum'u, "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" filminin de görsel efektlerini yapan ekip tasarlıyor. Semum, aralık sonunda gösterime girecek.

Ya ben umutluyum bu sefer

Alt 24.08.2007, 18:33   #5 (permalink)
Super Moderator

Alıntı:
Ruhdaki_Parazit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya ben umutluyum bu sefer
umarım iyi bir şey çıkar ama benim de pek umudum yok. aslında artık dünya sinemalarında da pek iyi korku filmleri çıkmıyor. hep aynı klişeler. aslında türkiye de de bunun bir yansımasına görüyoruz bence.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil