Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Diğer > Bilgisayar & İnternet

Bilgisayar & İnternet Bilgisayar & İnternet dünyası hakkında paylaşmak ve danışmak istediğiniz herşey

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 03.02.2007, 14:18   #1 (permalink)
Super Moderator

Death Bloom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Death Bloom - MSN üzeri Mesaj gönder

Microsoft'un yepyeni işletim sistemi: Windows Vista..
30 Ocak 2007'de piyasaya sürülen işletim sistemi pek çok yenilikle karşımıza çıkıyor..

3B döndürme adlı (!) bir özellik mevcut ki.. Sormayın.. Bu özellik sayesinde birkaç tane açık pencereyi mouseunuzun tekerleğini kullanarak döndürebilirsiniz (3B olarak)..

Windows Media Player, Internet Explorer ve DirectX gibi programların yeni versiyonlarıyla gelen Vista oldukça fazla RAM harcaması ve daha yeni çıkmış olmasına rağmen bir güvenlik açığının tespit edilmesi nedeniyle eleştiri aldı..

4 paket olarak çıkan Vista'nın Home Basic dışındaki bütün paketleri (Home Premium, Business, Ultimate) Next - Generation bir pcye ihtiyaç duyuyor.. Yani yeni bir anakart, yeni bir RAM, yeni bir ekran kartı, yeni bir işlemci ve yeni bir güç kaynağı..

Microsoft'un en güvenli ve en çok test edilen işletim sistemi dediği Vista bakalım nasıl bir başarı elde edecek..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 03.02.2007, 22:05   #2 (permalink)
Tey Tey Tey

bonjurkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

valla rtm versiyonu çıktığından beri yani kasım ayından beri kullanıyorum. açıkcası çok büyük farklar yok. en önemli fark görsel olarak değiştirilmes, aero (3b şeysi) özelliğinin eklenmesi.

bundan dolayı da yüksek bir sistem kaynağı istiyor...

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 14.03.2007, 23:56   #3 (permalink)
Kurban Fan

aLaS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

(bkz: ben bunu bugün gördüm)

Her ne kadar bugün olmasa da, Vista' yı kullanmış bulunmaktayım. Kısa bir özet geçmek isterim:

Öncelikle, masaüstünüz çok daha kullanışlı hale getirilmiş; saat, haber başlıkları, notlar gibi masaüstünde sürekli görünen bazı aparatlar var. İyi bir düşünce, ve işe de yarar diye düşünüyorum.
Başlat Menüsü' nün şablonu tamamen değiştirilmiş. Artık o eski "All Programs" sekmesine basınca ekranınızı aşıp dağa bayıra tırmanan menü tarih olmuş. Onun yerine, uslu, sakin, açtığınız zaman yerinde duran bir menü gelmiş. Bu da çok hoşuma gitti.
3D Aero özelliğini ise yersiz bulduğumu eklemeliyim. Klavyedeki Windows tuşuyla Tab'a basılı tuttuğumuzda, mevcut pencerelerin hepsi bir rafa dizilmiş kağıtlar gibi arka arkaya diziliyor ve siz bunlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Mantık Alt+Tab ile aynı, bana yenilik olsun diye eklenmiş yersiz bir özellik gibi geldi.
Vista hakkında en çok merak ettiğim konulardan biri ise ne kadar ram kullandığıydı. Task Manager' ı açmamla Vista konusundaki hemen hemen tüm olumlu düşüncelerim adeta uçtu gitti. Çünkü bir işletim sistemi olan Vista, birçok strateji oyunundan (genellikle oyunlar arasında memory'e en çok yüklenen tür) çok daha fazla memory kullanmaktaydı. Bilgisayarda başka hiçbir program açık değilken 400 MB civarı ! Bunun firewall'u var, Anti-Virus ' ü var, oyunu var ... teeey teey Microsoft...

Sonuçta oyuncuların (şimdilik) bucak bucak kaçması gereken bir işletim sistemi Vista. Eğer bilgisayarınızın memory'si yüksekse bile, oyunların Vista'ya uyumlu olmasını bekleyin derim. Yoksa sonradan dizinizi dövebilirsiniz (eh, bilgisayarınızda suç yok)

Alt 15.03.2007, 02:57   #4 (permalink)
Kurban Fan

Mordanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mordanadam - MSN üzeri Mesaj gönder

Her şey gösteriş mi peki?Tabiki değil.Ram'i yiyip bitirmesine ne demeli.Vista için ayrı bir donanım lazım.Gerek yok bana kalırsa.Bilgisayarı nenem gibi yavaşlatmanın alemi ne.

Alt 09.05.2007, 17:38   #5 (permalink)
Kurban Fan

Static_maira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim merak ettiğim şey 3 boyutlu pencere olayı.........acaba doğrumu...........pencereyi çevirnce diğer sayfası açılacakmı????????

Alt 09.05.2007, 18:04   #6 (permalink)
Kurban Fan

DuMaNyAKCa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3.2 işlemci-2 adet 1gb ram-2 adet harddisk 300+160-512 cforce 8800 ekran kartı 72 ekran plazma televızyon baglı cd-rom+cs writer dvd writer onden 4 cıkıslı usb tv kartı var ıcınde cıft fan sogutmalı + muzık setı baglı ona gerek yok nod32 antı vırus var internet var sınırsız valla ozellık cok abım toplatmıs blootueth lu herseyı kac para verdıgını soylemıyo sadece bu kadar ozellıgını bılıyom aa bırde neonlu kasası var kullanmama ızın vermıyo kendısı bılgısayar muhendısıde

Alt 09.05.2007, 18:37   #7 (permalink)
Super Moderator

Death Bloom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Death Bloom - MSN üzeri Mesaj gönder

Arkadaş Windows Vista alınca bunların yanında geldiğini söylemeye çalışmış sanırım.. Bilgisayar mühendisi olmayan da kullanamıyomuş sanırım..

Alt 07.11.2007, 18:21   #8 (permalink)
Kurban Fan

The_PentagraM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

The_PentagraM - MSN üzeri Mesaj gönder

bence bekleyın gençler vista biraz daha geliştirsin kendını .. tamam bir çok kendını öne çıkaran özelliği bulunmakda ancak makınanız ne kadar iyi donanıma sahip olsada feci bir kasıntı söz konusu.. kullandıgımız xp 700 mb bi program vista 8 gb lık .. şahsen ben tüm kullanıcalara 6-7 ay kadar daha beklemesini ve xp kullanmasını tavsiye ederım

Alt 07.11.2007, 18:24   #9 (permalink)
Kurban Fan

The_PentagraM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

The_PentagraM - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Mordanadam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Her şey gösteriş mi peki?Tabiki değil.Ram'i yiyip bitirmesine ne demeli.Vista için ayrı bir donanım lazım.Gerek yok bana kalırsa.Bilgisayarı nenem gibi yavaşlatmanın alemi ne.

olayı kapmışsın açıkcası ben vistada görsellikden başka bişi göremedım .. birazda güvenliği arttırmışlar..

Alt 03.03.2008, 18:07   #10 (permalink)
Kurban Fan

bende vista kulllanıcıyım vista pc cok kasıyo

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil