| SANAL SAHTEKARLAR MESSENGER KULLANICILARINI GÜÇ DURUMDA BIRAKIYOR .
Messenger'da şimdi de şifre kırıp çaldıkları adresler üzerinden 'kontör' isteyen sahtekarlar türedi.
Adana'da bir kişi, e-posta adresi şifresini kırarak arkadaşlarından bine yakın kontör transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle sanal sahtekarlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İnternet üzerinden anlık ileti gönderilmesinde büyük kolaylık sağlayan ve messenger olarak adlandırılan yolla milyonlarca kişi haberleşiyor. Sanal sahtekarlar messenger şifresini kırdıkları kişinin adresini kullanıp, kayıtlı olan adreslerden "Kardeş çok güç durumda kaldım, bana acil kontör atabilir misin" şeklinde mesaj gönderiyor. Uyarıyı dikkate alanlar olur ise kontörlerine kontör ekliyor. Genellikle kartlı kontörleri tercih edip, numaraya kontör yükletmesi yaptırmayan sahtekarlar, kartın üzerindeki şifreyi alıp, telefonlarına kontörleri kendileri yüklemeyi tercih ediyor.
Adana'da Yunus İğci isimli genç, messenger şifresinin kırılıp arkadaşlarından 1000'e yakın kontör istendiğini ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İğci sanal sahtekarların yakalanarak gerekli cezaya çarptırılmasını istedi. Bu arada, dekoratör Mehmet Hilmi Acar (40) da yakın bir arkadaşının işyerinden çıkmak üzere olduğu bir sırada messengerine not iletip 250 kontör istendiğini kaydetti. Kart alarak şifresini yazıp kendisine gönderdiğini söyleyen Acar, dolandırıldığını ise arkadaşının "Galiba hacklendim, messengerimden birşey isteyen olursa sakın yapma" demesi üzerine anladığını kaydetti. Acar, "Ben de kendimi zeki sanıyordum. Bu yol şeytanın aklına bile gelmez. Olmaz böyle birşey" dedi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şifresi kırılıp sanal ortamda dolandırıcılık yapanlar için mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Yetkililer, konuyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını ve teknik yollar kullanılarak bu kişilerin yakalanabileceğini kaydetti.
__________________ My life style determines my death style |