Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Diğer > Bilgisayar & İnternet

Bilgisayar & İnternet Bilgisayar & İnternet dünyası hakkında paylaşmak ve danışmak istediğiniz herşey

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 14.01.2007, 19:55   #1 (permalink)
Moderator

RoCK'N DaRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RoCK'N DaRK - MSN üzeri Mesaj gönder

SANAL SAHTEKARLAR MESSENGER KULLANICILARINI GÜÇ DURUMDA BIRAKIYOR .

Messenger'da şimdi de şifre kırıp çaldıkları adresler üzerinden 'kontör' isteyen sahtekarlar türedi.

Adana'da bir kişi, e-posta adresi şifresini kırarak arkadaşlarından bine yakın kontör transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle sanal sahtekarlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İnternet üzerinden anlık ileti gönderilmesinde büyük kolaylık sağlayan ve messenger olarak adlandırılan yolla milyonlarca kişi haberleşiyor. Sanal sahtekarlar messenger şifresini kırdıkları kişinin adresini kullanıp, kayıtlı olan adreslerden "Kardeş çok güç durumda kaldım, bana acil kontör atabilir misin" şeklinde mesaj gönderiyor. Uyarıyı dikkate alanlar olur ise kontörlerine kontör ekliyor. Genellikle kartlı kontörleri tercih edip, numaraya kontör yükletmesi yaptırmayan sahtekarlar, kartın üzerindeki şifreyi alıp, telefonlarına kontörleri kendileri yüklemeyi tercih ediyor.

Adana'da Yunus İğci isimli genç, messenger şifresinin kırılıp arkadaşlarından 1000'e yakın kontör istendiğini ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İğci sanal sahtekarların yakalanarak gerekli cezaya çarptırılmasını istedi. Bu arada, dekoratör Mehmet Hilmi Acar (40) da yakın bir arkadaşının işyerinden çıkmak üzere olduğu bir sırada messengerine not iletip 250 kontör istendiğini kaydetti. Kart alarak şifresini yazıp kendisine gönderdiğini söyleyen Acar, dolandırıldığını ise arkadaşının "Galiba hacklendim, messengerimden birşey isteyen olursa sakın yapma" demesi üzerine anladığını kaydetti. Acar, "Ben de kendimi zeki sanıyordum. Bu yol şeytanın aklına bile gelmez. Olmaz böyle birşey" dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şifresi kırılıp sanal ortamda dolandırıcılık yapanlar için mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Yetkililer, konuyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını ve teknik yollar kullanılarak bu kişilerin yakalanabileceğini kaydetti.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 15.01.2007, 12:46   #2 (permalink)
Kurban Fan

Gezmiş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Öncelikle konuya değindiğin için teşekkürler RoCK'N DaRK.
Şu sıralar ciddi anlamda çok fazla bu tür sahtekarlar var. Benim karşıma 1 haftada 2 tane çıktı artık piyasada nekadar fazlalar siz tahmin edin.

Çok dikkatli olun arkadaşlar.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 23.01.2007, 13:24   #3 (permalink)
Moderator

gisshemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gisshemm - MSN üzeri Mesaj gönder

bu konudaki paylasımın ıcın tesekkurler ...dıkkatlı olmak gerek

www.yonja.com/deftones

Alt 24.01.2007, 22:26   #4 (permalink)
Kurban Fan

Dega_Kurban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Saol paylaşım için değindiğin konu gerçekten çok güsell duyarlılığına teşekkürler...

Alt 28.01.2007, 19:29   #5 (permalink)
Kurban Fan

gaddarcanavar - İCQ üzeri Mesaj gönder gaddarcanavar - MSN üzeri Mesaj gönder gaddarcanavar - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şifresi kırılıp sanal ortamda dolandırıcılık yapanlar için mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Yetkililer, konuyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını ve teknik yollar kullanılarak bu kişilerin yakalanabileceğini kaydetti.

buna sevindim işte gidim 10 msn nimi veririm ama onlada ugraşılmaz benc e biliyorsunun haliii

Alt 30.01.2007, 20:04   #6 (permalink)
Moderator

pufff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pufff - MSN üzeri Mesaj gönder

gercekten paylasım bi bakıma uyarı icin cok saol arkdsm yaa

Alt 09.02.2007, 16:10   #7 (permalink)
Kurban Fan

spygirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

spygirl - MSN üzeri Mesaj gönder spygirl - YAHOO üzeri Mesaj gönder

bencede çok kötü birşey ayıp ya ama insanlar naparsın elbet kötüler cezasını bulur

Alt 15.02.2007, 00:08   #8 (permalink)
Kurban Fan

KoPuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hehe daha dun bana rast geldi öle biri..kontur karsınlında ne isteosam yapcakmışş..bnde saldı wirüsleri üzerinee...halletmişlerdir wirüslerim bosuna beslemedık o kadar..

Alt 15.02.2007, 00:34   #9 (permalink)
Kurban Fan

slipknot88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

slipknot88 - MSN üzeri Mesaj gönder

benim msnimi 1 hafta önce hacklediler bu aralar herkesi hackliolar dikkatli olun arkadaşlar benim üzüldüüm tek nokta arkadaşlarımın msn adresini kaybettim ama şimdi aklım başıma geldi yedekledim bütün adresleri kardeşim bu konuya değindiiğin için saol

Alt 15.02.2007, 14:38   #10 (permalink)
Kurban Fan

spygirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

spygirl - MSN üzeri Mesaj gönder spygirl - YAHOO üzeri Mesaj gönder

uyarıların için teşekkürler dıkkatlı olmak lazım

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil