Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Diğer > Bilgisayar & İnternet

Bilgisayar & İnternet Bilgisayar & İnternet dünyası hakkında paylaşmak ve danışmak istediğiniz herşey

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 14.01.2007, 19:47   #1 (permalink)
Moderator

RoCK'N DaRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RoCK'N DaRK - MSN üzeri Mesaj gönder

Casus pc ni senden başka izleyen 2. veya 3. kişilerdir bunlar herhangi bir programla senin pc ne bağlanabilir,şifrelerini görebilir hatta pc ni kontrol bile edebilirle.Casuslar spyware yazılımlarını kullanırlar bunlar için antispyware programlar mevcuttur ayrıca başkalarından aldıgınız .exe uzantılı dosyaları açmamakta buna karşı bir önlemdir.Çünkü genelde bu yazılımlar .exe uzantılı dosyalara saklanır bazen web sayfasına veya resme de bulaştırılabilir bu yüzden gireceğiniz sayfaları önceden taratmanız gerekmektedir ben avast pro.edition kullanıyorum gayet etkili bir antivirustur.Casus yazılımlar Trojanlar,spyware’ler veya pc nize elle veya uzaktan yerleştirilen Keylogger lardır.Keyloggerlar hakkında da biraz bilgi vereyim keylogger lar pc nize yerleştirilip gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra belli saatler arası yerleştirene pc de girdiginiz tüm tuşları rapor eder böylece şifreleriniz karşı tarafın eline geçer,bunun için en basit önlem eğer evinizdeyseniz şifrelerinizi girmek için başlat+programlar+erişilebilirlik+ekran klavyesini kullanmanızdır.Ayrıca keylogger a karşı bir yöntem daha paylaşayım:

Bu yöntem belki ekran klavyesi kadar 100 de yüz koruyucu olmayabilir fakat ben ekran

klavyesi ile ugrasmak istemediim icin genelde bunu yapıyorum ve henüz hacklenmedim

Başlat - Çalıştır - Cmd ’ den ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına:
netstat -an | find ":25"
yazıyoruz.
"25" keylogger in smtp portudur.
Eger bilgisayar bu port u görmüyorsa veya açık değilse veya şöyle anlatayım bu komutu

yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse

keylogger yoktur ve gönül rahatlıgıyla ister msn inize ister baska bir program grubuna veya sitenize login olabilirsiniz.
Eger port görünürse de ayağınızı denk alın..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 24.01.2007, 15:54   #2 (permalink)
Kurban Fan

SlipkNot1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çok tşk.ler yha harikasın modum
My ears can't hear what you say to me..

' Fucking Hostile*

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 28.01.2007, 19:31   #3 (permalink)
Kurban Fan

gaddarcanavar - İCQ üzeri Mesaj gönder gaddarcanavar - MSN üzeri Mesaj gönder gaddarcanavar - YAHOO üzeri Mesaj gönder

tşk paylaşım için

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil