Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Türkçe Müzik > Türkçe Biyografiler

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 07.01.2007, 23:01   #1 (permalink)
Kurban Fan

KendinCoş! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Senfonik Rock Orkestrası Almôra, 2001 yılında Soner Canözer tarafından kuruldu. Almôra, 2002 yılında yayınlanan “Standing Still & Cyrano” E.P.si ve yine aynı yıl içerisinde yayınlanan debut albümü “Gates of Time” ile büyük başarı yakaladı. Basın ve radyolar tarafından da ilgi gören bu albüm, bazı gazete ve dergilerde 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almôra, aynı yıl içerisinde Kemancı Zine dergisi tarafından dinleyici oyları ile belirlenen “Yılın Yeni Topluluğu” ödülüne layık görüldü. Bazı yabancı dergilerde de olumlu kritikler alan bu albüm, özellikle Ürdün’de o yılın en çok ilgi gören yabancı rock albümleri arasında yer aldı.

Takip eden yıl, grubun ikinci albümü “Kalihora’s Song” raflardaki yerini aldı. Almôra’nın ilk albümündeki başarısını perçinleyen bu albüm, özellikle yurt dışındaki bir çok basın organından olumlu kritikler aldı.

2004 yılı sonbaharında çıkan 3. albümü “Shehrâzad” ile yurt dışındaki başarısını arttıran Almôra, bu albümün Japonya’da yayınlanmasının ardından uluslararası platformdaki yerini de sağlamlaştırmış oldu. Shehrâzad albümünün Japonya’da ilgi görmesi üzerine, bu albümde bulunan Soner Canözer imzalı iki şarkı, ülkenin efsanevi müzikal topluluğu “Takarazuka” tarafından “Revue of Dreams” müzikalinde Japonca olarak seslendirildi. Ayrıca bu albümden Avrupa’nın en prestijli rock müzik dergilerinden biri olan Alman RockHard’da övgü ile bahsedildi ve Almôra bir müzik ve kültür elçisi olarak nitelendirildi.

Almôra bu tarihe kadar Dio, Therion, Opeth, Tankard, Kreator ve Pain of Salvation gibi dünyaca ünlü bir çok grupla çeşitli konser ve festivallerde aynı sahneyi paylaştı.

2006 yılı başlarına gelindiğinde ise, Almôra’nın, 4. stüdyo albümü olan “1945” yayınlandı.

Almôra’nın bu yeni albümündeki iki şarkı dünyaca ünlü Türk Tenor Hakan AYSEV tarafından seslendirildi. Türk Rock Müziğinde bir ilk niteliğinde olan Rock- Opera tarzındaki bu çalışmalar, basın ve dinleyiciden tam not aldı.

Prodüksiyon anlamında da önemli bir aşama kaydeden Almôra, “1945” albümüyle ulusal basında geniş yer buldu ve kendisinden övgü ile bahsettirdi.

Bu arada, Almôra’nın “Kalihora’s Song”, “Shehrâzad” ve “1945” albümleri 2006 yılı ortalarında Meksika’da yayınlanırken Almôra’nın son albümü “1945”, Temmuz ayında Japonya’da dinleyicinin beğenisine sunuldu.

onlar gerçekten iyi müzik yapıyorlar

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 08.01.2007, 00:05   #2 (permalink)
Moderator

RoCK'N DaRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RoCK'N DaRK - MSN üzeri Mesaj gönder

bilgiler için teşekkürler

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 08.01.2007, 17:45   #3 (permalink)
Kurban Fan

Caliban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sevdiğim gruplardandır senfonik metal yapan trde tek grup sanırım.kurşun asker,princess of rain,güneşin ozanları çok iyi parçalar.başlık ve bilgiler için teşekkürler.
en çok senin yanında üşürdüm, sen beni her zaman üşütürdün de haddimi aştığım zamanlarda, sana yaklaşmayı denediğim zamanlarda, yani en acımasız soğuğunu çarpardın üstüme... çok toydum dayanamazdım, buz kesilirdim ve son bir vuruşla paramparça etmeyi de ihmal etmezdin o buz kütlesini her seferinde!
yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını..
suya benzerdin musluktan damlardın mesela ben uykuya dalmadan hemen önce uykumu ***mek için...
yada durup dururken bir salgın hastalık getirirdin uzaklardan, bana armağan ederdin
hiçbi şey yapmasan ayakkabımın içine girerdin,
tam da evden yeni çıkmışken ben...
sen basbayağı suya benzerdin, ne zaman kötü hissetsen kötü hissettirmek için yokuş aşağı akmaya başlardın bütün gücünle... tabi ki ben olurdum yokuşun altında ve her zaman hazırdı savunman; yokuş yukarı nasıl akacaktın??
ve tabi ki gövdemi parçalardın, sen benim gövdemi parçalardın da yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...
sen suya benzerdin ya sensiz olmazdı, olduğu kadar da olmazdı, yani ben bir hiç kimseydim

ama yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...

sırf ayaklarına batmasın diye...

Alt 09.01.2007, 10:00   #4 (permalink)
Kurban Fan

Soulles_freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Soulles_freaks - MSN üzeri Mesaj gönder

Senfonıik metal aynı zamanda yapılması en zor olan metal türlerinden birisidir ve almora bunu çok güzel yapıyor gerçektende ayakta dinliyorum bunları

Tüm [spoiler]yenilgilerimi[/spoiler] topladım.[spoiler]Ölüm[/spoiler] boy gösteriyor artık...

Alt 27.01.2007, 18:06   #5 (permalink)
Kurban Fan

xanax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xanax - MSN üzeri Mesaj gönder

tek kelimeyle harikalar..Türk metale yeni devrimler kazandıran yegane grup!!soulles freaks ın belirttiği gibi senfonik metal yapılması en zor metal türüdür..senfonik ezgileri metal tınısıyla büyüleyici bir şekilde birleştirmek ve aynı zamanda senfoniye uygun ses kullanmak..ve almora bunu en güzel şekilde bütünlüyor
There's no romance for you tonight
.....

Alt 28.01.2007, 15:33   #6 (permalink)
Kurban Fan

KendinCoş! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu kadar iyi vokallerin bu müziğe gönül vermesi de ayrı bir şans bizim için

Alt 28.01.2007, 18:24   #7 (permalink)
Kurban Fan

DeViL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uf ya bi ben dinleyemedim heralde şu grubu

Alt 10.02.2007, 13:30   #8 (permalink)
Kurban Fan

metanarşist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

metanarşist - MSN üzeri Mesaj gönder

çok müthişler toplumsal öğelere dikkat ediolar hint felsefesini severim zaten ve adamlar hintçe,ingilizce vetürkçe yi müthiş yapıolar son albüm 1945 te ünlü türk tenor hakan aysevde var.bütün şarkıalrını dinliorum

Alt 05.06.2007, 21:38   #9 (permalink)
Kurban Fan

screwshell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

screwshell - MSN üzeri Mesaj gönder

Almora benim herşeyim

www.almorafanclub.net 'in kurucusuyum.Ne kadar çok seviyorum tahmin edebilirmisiniz.
bence Hayır : )

Neyse sadete gelelim.
Almora ülkemizin en iyi müzik yapan topluluklardan bi tanesi.

Alt 06.06.2007, 09:11   #10 (permalink)
Super Moderator

Death Bloom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Death Bloom - MSN üzeri Mesaj gönder

"Ok ozaman!! Ha bu arada Almora konseri iptal!!" mesajının aklıma gelmesini sağlayan grup.. (Diren nabıyon lan? )

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil