Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Türkçe Müzik > Türkçe Biyografiler

LinkBack Seçenekler Stil

Camur
Alt 25.02.2007, 16:17   #1 (permalink)
Moderator

gisshemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gisshemm - MSN üzeri Mesaj gönder
Camur

Çamur, 1996 Haziran'ında Murat (vokal-bağlama) ve Çağatay (gitar) tarafından Sakarya'da kuruldu. Temmuz'da birlikte Ankara'ya gittiler ve iki şarkıdan oluşan ilk demolarını aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Stüdyosu'nda kaydettiler.

Bir yıl boyunca müzik hayatlarını Ankara'da devam ettirdikten sonra 1997 yılında Sakarya'ya döndüler ve davullarını Erdem Ateş'in, bas gitarlarını da Özgür Derya'nın çaldığı ikinci demolarını kaydettiler ve bir yıl boyunca Özgür ve Erdem ile birlikte İzmit Eğlence Fuarı'nda performans sergilediler.

1998 yılının yaz aylarında Çamur'un uzun yıllar birlikte çalacağı kadro oluştu. Turgay Çetin (davul), Ömür Kılıçaslan (bas gitar), Ozan Yılmaz (klavye), Çağatay Kadı (gitar) ve Murat Ak'tan (vokal-bağlama) oluşan Çamur, İzmit ve çevresinde tanınan bir grup haline geldi..

1999 yılında o zamanki adı StüdyoEKOL olan Kadıköy Müzik Yapım ile albüm anlaşması yapan Çamur, stüdyo çalışmaları için İstanbul'a geldi ve bu şehirde performanslarını sürdürmeyi devam ettirdi.

2000 yılında StüdyoEKOL'de gerçekleştirdikleri kayıt zamanın olumsuzlukları nedeni ile albüm niteliği kazanamadı. Ve bu süreç grup üzerinde olumsuz bir etki yarattığından Çamur uzun süre sessiz kaldı.

2003 yılında tekrar toparlanan Çamur yeni şarkılarını yapmaya başladı.

2004 yılında 9. Roxy Müzik Günleri'ne katılan grup yarışmada 2. oldu ve bir çok festivalde sahne aldı ve konserler verdi. Barışarock 2004'te performans gerçekleştiren grup artık İstanbul'da da tanınır hale geldi.

2004 yılı grubun kadrosunda da önemli değişikliklerin olduğu yıl idi. Çamur sahneye artık 9 kişi olarak çıkıyordu. Uzun yıllar birlikte çaldıkları Ozan Yılmaz'ın (klavye) yerini Alican Ecevit aldı. Daha önce gupta bas gitar çalan Ömür Kılıçarslan kendi tasarımı ve üretimi olan Çağlama isimli aleti çalıyordu. Bas gitarı da Cihan Uca devralmıştı. Akın Togay, Emre Kocabaş ve Güney Yabar'da perküsyonları çalıyorlardı.

2004 yılı sonbaharında başladıkları albümlerinin kayıtlarını 2005 Haziran'ında bitirdiler. "Bu Aşkın Izdırabını..." adını verdikleri albümlerinde 11 şarkı bulunuyordu ve albüm 6 Ocak 2006 tarihinde raflardaki yerini aldı.

www.yonja.com/deftones

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 25.02.2007, 17:58   #2 (permalink)
Moderator

SeCReT__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SeCReT__ - İCQ üzeri Mesaj gönder SeCReT__ - MSN üzeri Mesaj gönder

Walla ben bunları çok fazla beğenmedim.. Bi parçalarını dinlemiştm ama hangisi olduğunu bile unuttum.. 1996'da çıktıktan sonra o tecrübeyle bişeyler yapabilirlerdi yapabilseler diye düşünüyorum..
Yine de yararlı olabilmelerini diliyorum tabii ki

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 25.02.2007, 19:00   #3 (permalink)
Kurban Fan

rockerpsycho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya aslında açık konuşmak lazım ben hayatımda kendini bu kadar ezen bi grup gormedim... ^^ ulen canawar gibi grupsunuz be ezdirmeyin kendinizi olum

Alt 05.03.2007, 23:48   #4 (permalink)
Kurban Fan

seyytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seyytan - İCQ üzeri Mesaj gönder seyytan - MSN üzeri Mesaj gönder

Çamur grubunu ''bu aşkın ızdırabını isimli albümü ile tanıdım
Yara,hara,halim böyle ve kadın şarkıları favorimdir...

Alt 15.08.2007, 20:20   #5 (permalink)
Kurban Fan

кüв®α - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu aşkın ızdırabını
kadın
serseri
hara...
nerdeyse tüm şarkıları çok güzel. dinlerim severim çamuru =)

Geliyor geçiyor hayat, dönüyor durmuyor dünya..

Alt 15.08.2007, 22:16   #6 (permalink)
Kurban Fan

_meLankOLiA_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yara sarkısını sewerim....
Vahşet dOLu yüzLeR yinE beRbat biR sabah...

« Baba Zula | Endişe »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil