Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Türkçe Müzik > Türkçe Biyografiler

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 07.01.2007, 11:41   #1 (permalink)
Moderator

RoCK'N DaRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RoCK'N DaRK - MSN üzeri Mesaj gönder

2002 yılının Ekim ayında kurulan ÇİLEKEŞ, vokalde Görkem Karabudak, elektronik gitarda Ali Güçlü Şimşek, bas gitarda Sedat Oğuzsoy ve davulda Cumhur Avcilden oluşuyor.

İlk konserini Kasım 2002de Ankara Saklıkentte gerçekleştiren Çilekeş, 2003 ve 2004 yıllarında verdikleri konserlerle önce Ankarada dikkatleri çektiler. 2004`ün Mayıs ayında önlerinde gerçekten önemli bir fırsat olduğunu henüz bilmedikleri Fanta Genç Yetenekler Aramızda yarışmasına katıldılar. Ön elemeleri aşan Çilekeş, İç Anadolu Bölgesi Finali`nde canlı performansıyla beğeni toplayarak Türkiye Finali`ne katılmaya hak kazandı. Grup, yarışmanın Türkiye Finali`nde Melih Kibar, Meltem Taşkıran, Teoman, Levent Yüksel, Engin Akıncı`dan oluşan jüri önünde yine canlı performansıyla göz doldurarak yarışmayı kazandı.

Bu gelişmenin ardından daha büyük organizasyonlarda, daha geniş kitlelere ulaşmaya başlayan Çilekeş, konserlerin yanında albüm çıkarma fikrini aklına koydu ve yeni parçalar yaparak bir demo hazırladı.

Canlı performanslarıyla gözdolduran grup, yarışmanın arkasından davet edildikleri ve 17 şehri kapsayan Türkiye turnesinde Candan Erçetin, Beyaz, Harem ve Nev ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye ulaşma fırsatı yakaladı. Böylece büyük çapta bir turneye çıkan ilk amatör grup oldular ve henüz ilk albümleri çıkmadan kayda değer bir dinleyici kitlesi yakalamayı başardılar.

Prodüksüyonuna 2005`in Mart ayında İTÜ MIAM`da davullları kaydederek başladıkları ve özellikle üniversite gençliği tarafından dört gözle beklenen ilk albümleri Y.O.K. Volkan Başaranın prodüktörlüğünde Haziran 2005te ONAIR tarafından yayınlandı. Şarkıların söz, beste ve düzenlemelerinin tümünün Çilekeşe ait olduğu albümde Rap müziğin yükselen ismi Fuat, Kurban grubunun davulcusu Burak Gürpınar ve alternatif müziğin önemli ismi Aylin Aslım da birer şarkıda konuk müzisyen olarak katıldılar.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 08.01.2007, 00:58   #2 (permalink)
Kurban Fan

Soulles_freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Soulles_freaks - MSN üzeri Mesaj gönder

Çilekeş Türkiye için iyi bir rock grubu bence cok güzel yapıyorlar ve ritmi cabuk arttırıyorlar koparan bir muzık anlayışı var bence bunlarda

Tüm [spoiler]yenilgilerimi[/spoiler] topladım.[spoiler]Ölüm[/spoiler] boy gösteriyor artık...

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 10.01.2007, 15:14   #3 (permalink)
Moderator

gisshemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gisshemm - MSN üzeri Mesaj gönder

depresif tarzlarıyla deftones a benzettıgım grup...konserlerde acayip costuruolar...www.cilekesonline.com cilekeslerin bulusma adresi......

www.yonja.com/deftones

Alt 10.01.2007, 21:44   #4 (permalink)
Kurban Fan

Caliban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aşırı deftonesa benzeyen,çok abartılan öylesine bi grup işte.
en çok senin yanında üşürdüm, sen beni her zaman üşütürdün de haddimi aştığım zamanlarda, sana yaklaşmayı denediğim zamanlarda, yani en acımasız soğuğunu çarpardın üstüme... çok toydum dayanamazdım, buz kesilirdim ve son bir vuruşla paramparça etmeyi de ihmal etmezdin o buz kütlesini her seferinde!
yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını..
suya benzerdin musluktan damlardın mesela ben uykuya dalmadan hemen önce uykumu ***mek için...
yada durup dururken bir salgın hastalık getirirdin uzaklardan, bana armağan ederdin
hiçbi şey yapmasan ayakkabımın içine girerdin,
tam da evden yeni çıkmışken ben...
sen basbayağı suya benzerdin, ne zaman kötü hissetsen kötü hissettirmek için yokuş aşağı akmaya başlardın bütün gücünle... tabi ki ben olurdum yokuşun altında ve her zaman hazırdı savunman; yokuş yukarı nasıl akacaktın??
ve tabi ki gövdemi parçalardın, sen benim gövdemi parçalardın da yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...
sen suya benzerdin ya sensiz olmazdı, olduğu kadar da olmazdı, yani ben bir hiç kimseydim

ama yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...

sırf ayaklarına batmasın diye...

Alt 16.01.2007, 14:51   #5 (permalink)
Kurban Fan

SlipkNot1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fanta dönemlerinden tanıdıgım bi ara sevdigim çoluk çoçuk ailece dinlenmeye başlanan yazık olcak olan grup.
yetmiyor güzel şarkı ama e ne de olsa aylin ablam var
My ears can't hear what you say to me..

' Fucking Hostile*

Alt 17.01.2007, 12:17   #6 (permalink)
Kurban Fan

gothic666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

deftonesa benziyolar idare eder işte bunlarıda dinlemem ama aliyi seferim güzel çoçuk
Fear of the dark
dead eyes see no

Alt 18.01.2007, 00:02   #7 (permalink)
Kurban Fan

ReBeLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

güsel bi grup begenerek dinliyorum..
Behind blue eyes.

Alt 18.01.2007, 00:08   #8 (permalink)
Kurban Fan

talkyguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bır cok sarkısı bırbırıne benzıyor adamların

Alt 21.01.2007, 18:02   #9 (permalink)
Moderator

rock3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kurban dan sonra onsuz olmas diebileceim 2.grup

Alt 21.01.2007, 19:02   #10 (permalink)
Kurban Fan

sacrifice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kurbandan sonra bnmde 2. favori grubum yok spr olmuş ciddn

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil