Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Yabancı Müzik > Yabancı Biyografiler

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 11.01.2007, 23:03   #1 (permalink)
Kurban Fan

KendinCoş! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Megadeth, 1984 yılında Dave Mustaine kişisinin duyduğu bas gitar sesinden rahatsız olması ve David Ellefson’un camına saksı fırlatması sonucunda ikilinin tanışmalarıyla kuruldu. Derhal bir baterist arayışına giren ikili San Fransisco Bay Area’da aradıkları baterist Lee Rausch’u buldu. Hemen akabinde Megadeth ikinci gitarist olarak Slayer’dan Kerry King’i kadrosuna kattı fakat Kerry King sadece ilk üç performansta Megadeth ile beraberdi.

Grubun adı Nükleer patlama nedeniyle oluşan milyonlarca zayiat anlamına gelen bir terim olan Megadeth olarak seçildi, hatta bazı senatörler konuşmalarında bu terimi kullandılar. ‘Fallen Angel’ adı da seçimler arasındaydı fakat bu isim daha sonra kısa ömürlü bir proje olan Dave Mustaine/Matt Kisselstein’in grubuna isim oldu.

Mustaine, King’e ‘Ya Slayer Ya Biz’ diye diretince King Slayer’ı seçti. Yerine birkaç haftalığına Greg Handevidt katılsa da pek bir varlık gösteremeden kovuldu. Bu pozisyon için üçüncü isim olan Chris Poland gruba dahil oldu ve grup birkaç performans daha sergiledi. Grub mevcut kadrosuyla bir demo hazırladıktan sonra Lee Rausch da gruptan ayrıldı ve yerine birkaç günlüğüne Dijon Carruthers ve sonra da Gar Samuleson alındı. Samuelsonlu kadro ilk iki albümü kaydetti.

Chris Poland ile problemler yaşayan grup yerine Mike Albert’i dahil etti fakat o da uzun süre dayanamayarak hatta üzerine Mustaine’in gitar ve diğer belgelerini, ekipmanlarını çaldığı için 1987 yılında gruptan atıldı, o da kesmedi üzerine Gar Samuelson da gruptan ayrıldı. Yerine çarçabuk Chuck Behler dahil oldu fakat, o da aralarında Jay Reynolds’un da bulunduğu birçok gitarist gibi grupta tutunamadı ve yerine Jeff Young katıldı. Young ile grup ‘So Far, So Good... Sowhat’ albümünü kaydetti. Fakat sonraki turne sonunda hem Young hem de Behler gruptan atıldı.

Chuck’ın teknisyeni olan Nick Menza 1989 yılında kendini bir anda baterinin arkasında buldu ve grup üçlü olarak ‘‘No More Mister Nice Guy’’ı kaydetti. Aralarında Darrell Roberts(W.A.S.P.) v 16 yalındaki Jeff Loomis’in (Nevermore) de bulunduğu birçok eleman deneyen grup, Cacophony’nin gitaristi Marty Friedman’ı da ekibe kattı. Bu kadro sekiz sene bir arada kaldı ve dört albüme imza attı..Ta ki Nick Menza dizinden sakatlanıp gruptan ayrılana kadar.

Yerine Jimmy De Grasso getirildi ve ‘Risk’ piyasaya çıktı. Albümün çıkışının Mustaine’nin tekrar heavy metal yapma çabaları sürerken, pop şarkıları yapmak için yanıp tutuşan Friedman da gruptan ayrıldı. Friedman’ın yerine Savatage’dan Al Pitrelli dahil oldu ve grup ‘The World Needs a Hero’yu kaydetti.

Ve nihayet Dave Mustaine de gitar çalamayacak bir şekilde kolundan sakatlanarak Nisan 2002’de gruptan ayrıldı fakat çok fazla dayanamayarak Ocak 2004’te yeniden diriliş için Chris Poland ile kolları sıvadı.
Fakat ne yazık ki Dave Ellefson, Al Pitrelli ve Jimmy DeGrasso gruba tekrar dönmek istemediler ve başka projelerde hayatlarına devam ettiler. Yeni baterist ve bas gitarist arayışlarına giren ikili Jimmy Sloas ve Vinnie Colaiuta’yı aralarına alarak yeni albümün kayıtlarına başladılar ve The System Has Failed albümünü çıkardılar...

Dave Mustaine gerçekten metal albümünün en aykırı ve kendine özgü insanlarından biri.Saygı duyalım

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 11.01.2007, 23:22   #2 (permalink)
Kurban Fan

Caliban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

trash metalin en baba gruplarındandır kendisi ben çok severim trust en sevdiğim şarkılarıdır.
en çok senin yanında üşürdüm, sen beni her zaman üşütürdün de haddimi aştığım zamanlarda, sana yaklaşmayı denediğim zamanlarda, yani en acımasız soğuğunu çarpardın üstüme... çok toydum dayanamazdım, buz kesilirdim ve son bir vuruşla paramparça etmeyi de ihmal etmezdin o buz kütlesini her seferinde!
yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını..
suya benzerdin musluktan damlardın mesela ben uykuya dalmadan hemen önce uykumu ***mek için...
yada durup dururken bir salgın hastalık getirirdin uzaklardan, bana armağan ederdin
hiçbi şey yapmasan ayakkabımın içine girerdin,
tam da evden yeni çıkmışken ben...
sen basbayağı suya benzerdin, ne zaman kötü hissetsen kötü hissettirmek için yokuş aşağı akmaya başlardın bütün gücünle... tabi ki ben olurdum yokuşun altında ve her zaman hazırdı savunman; yokuş yukarı nasıl akacaktın??
ve tabi ki gövdemi parçalardın, sen benim gövdemi parçalardın da yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...
sen suya benzerdin ya sensiz olmazdı, olduğu kadar da olmazdı, yani ben bir hiç kimseydim

ama yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...

sırf ayaklarına batmasın diye...

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 16.01.2007, 19:30   #3 (permalink)
qwe
Banned

Holy Wars ı hem çalıp hem böğründen söyleyen tek şahıs-ı muhteremdir

Alt 17.01.2007, 00:10   #4 (permalink)
Kurban Fan

talkyguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

holy wars sarkısına bayıldıgım grup . ayrıca dave in iki tane beyni vardır bence ( o adam nasıl oluyorda soyluyor hem onları calıpta yaa )

Alt 31.01.2007, 00:04   #5 (permalink)
Kurban Fan

...bUrToN... - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

en sevdiğim grupların başında gelir.Deniz abinin de en sevdiği grupmuş sanırım...

...i will meet you in the next life...

Alt 31.01.2007, 03:35   #6 (permalink)
Kurban Fan

SlipkNot1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

crush 'em bayılıorm lan seven zaten son albmlerden takık oldum resmen
çok harika yha dave abi
My ears can't hear what you say to me..

' Fucking Hostile*

Alt 01.02.2007, 02:07   #7 (permalink)
Kurban Fan

Soulles_freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Soulles_freaks - MSN üzeri Mesaj gönder

çok inip cıktılar yahu adamlara acıyorum valla isimleri cok hoşuma gidiyor.bu kadarı yetsin artık dediler ve çıkardılar son albumlerinide cok iyiler tek kelimeyle

Tüm [spoiler]yenilgilerimi[/spoiler] topladım.[spoiler]Ölüm[/spoiler] boy gösteriyor artık...

Alt 10.02.2007, 14:45   #8 (permalink)
Banned

<div class='quotetop'>QUOTE(...bUrToN... @ 30.01.07, 23:04) [snapback]8500[/snapback]</div>
Alıntı:
en sevdiğim grupların başında gelir.Deniz abinin de en sevdiği grupmuş sanırım...[/b]
yanlış biliosun arkadaşım deniz abinin en sevdigi grup megadeth deil.

Alt 13.02.2007, 01:01   #9 (permalink)
Kurban Fan

SlipkNot1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

öle olmasa da sever burton demi ama sevilmezmi megadeth,,çok taktım ama seven için sevilir be
My ears can't hear what you say to me..

' Fucking Hostile*

Alt 07.03.2007, 17:24   #10 (permalink)
Kurban Fan

BurToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BurToN - MSN üzeri Mesaj gönder

seviyom bunları da ama bi sorun var işte metallica dan kovuldu bu dave mustaine o yüzden antipatim var gibi isteyerek olmuyo ama sağlam grup aslında

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil