Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Yabancı Müzik > Yabancı Biyografiler

LinkBack Seçenekler Stil

Bat for Lashes
Alt 02.09.2007, 08:41   #1 (permalink)
FBC
Kurban Fan

FBC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Bat for Lashes

Natasha Khan (26), eline tarot kartlarını almış yolunu çiziyor. Kartlardaki resimler ise Kate Bush-Bjork-Pj Harvey-Siouxsie'den oluşmakta. Şu an için onların izlerini takip ediyor, iyi ki de takip ediyor. 2006 debut'su Fur and Gold ile eleştirmenler nezdinde başarı yakalayan, sevdiğimiz müzisyenlerin favorilerilerinden olan Bat For Lashes belli ki besteleri ve enterasan sahne şovları ile ilgiyi sıcak tutacak. David Lynch filmlerinde ne varsa onun müziğinde de o var. Bildik sıkıcı gerçeği müziğinden ve hayatından örtbas eden, ona eşlik edenleri büyü ve kanla harç ettiği fantastik alanına davet ediyor.
Yetenekli de aynı zamanda, hem yazan hem söyleyen, gitar, perküsyon, piano vesaire ne bulduysa çalan bir müzisyen. Puan kırdığımız yerler ise ara ara 'Bjork'leştiği anlar! Şiirsel bir albüm bu, had safhada dramatik. Alacalı bulacalı giyimi de müziğini tamamlayan bir unsur (evet, zamane tayfası giyim-kuşamına ayrı bir önem veriyor.) Konserleri tiyatro havasında geçiyor, tahmin ettiğiniz üzere. Daha şimdiden 2006'ın gözdeleri arasına giren, debut'su Fur and Gold sayesinde sene sonu listelerinde ismine bolca rastlayacağımızı söylemek sıradan bir tahmin, e tabii ki. Bu coğrafyada henüz tanıyanı az da olsa, birkaç zamana kalmaz sık sık anılacak isimlerden birisi Natasha Khan. Bat For Lashes ismini yazın bir yerlere, parti-si başladı...

Bat for Lashes, gerçekliğin sıkıcılığını trajedileriyle yok ediyor. Kaotik müziği, mitolojik atmosferi ve Natasha’nın çekici gizemi birlikte oldukça güçlü; bu 2006 tarihli ilk albümü ‘Fur and Gold’u şiirsel kılan yegâne unsur. Yaylılar, dönüşümlü notalar, zarif vokaller ile 'Bat's Mouth', ritmik davullarıyla 'Horse and I' ve 'What's a Girl Do' gibi şık parçalar Joan As Policewoman ile birlikte O'nu döneminin en iyi kadın sesleri arasına sokuyor. Bjork, Kate Bush ve bana kalırsa David Sylvian ise pusulası; kendi yolunda ilerlemeyi öğrenecek, daha 26 yaşında, öğrendiği zaman ise kimse karşısına konulamayacak. Bat for Lashes adını beynimize kazıyacak.

blogspot.tan alıntıdır
--------------------------------------------------------------------------------
çok fazla beğendim . ve de what's a girl to do mükemmel bir şarkı olmuş ..
tavsiye edilir efendim .. bayıldım bayıldım :------- http://www.myspace.com/batforlashes -----------------------------------
bu da o hasta olduğum şarkının klibi =) alıp götürüyo beni o bisikletle
http://www.youtube.com/watch?v=n1wnOUH2jk8

|||||animasalonline|||||

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil