Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Kurban > Basında Kurban

Basında Kurban Kurbanla yapılmış olan röpörtajlar vs.

LinkBack Seçenekler Stil

Röpo(röpörtajj)
Alt 25.05.2007, 17:54   #1 (permalink)
Kurban Fan

Tuzluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Talking Röpo(röpörtajj)

Türk rock topluluğu Kurban üçüncü stüdyo albümü “İnsanlar” ile hayranlarının karşısına çıktı. Geçtiğimiz haftalarda Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanan 14 parçalık albüm, grubun şimdiye kadar yaptığı en iyi çalışma olarak gösteriliyor.
Vokal ve gitarda Deniz Yılmaz, davulda Burak Gürpınar, gitarda Özgür Kankaynar ve bas gitarda Kerem Tüzün’den oluşan Kurban, kendi adını taşıyan ilk albümünü Mart 1999’da yayımladı. Özellikle bu albümdeki “Yalan” isimli parçayla sesini duyuran topluluk, 5 yıl aradan sonra ikinci albümü “Sert”i piyasaya sürdü. Bir geçiş albümü niteliğindeki “Sert”in üzerinden bir yıl geçtikten sonra da “İnsanlar”ı yayımlayan Kurban’la Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde verdikleri konser öncesinde buluşup, söyleştik.

l “İnsanlar” albümünün hayatınız albümü olduğunu söylüyorsunuz. Biraz bu albümden bahseder misiniz?
Deniz: Albüm hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok, hayatımızın albümü işte. Ticari bir tutum içinde hazırlamadık; albüm yaparken bunu düşünmüyoruz. Ama bu albümle insanlar bizi sokakta tanımaya başladılar, bunu bir gösterge sayabiliriz.
Kerem: Bu bizim için oldukça önemli bir albüm. Alıştığımızdan biraz daha farklı şeyler yapmayı denedik. Bir kere o maya tuttu mu, tutmadı mı, onu merak ediyoruz.
Burak: Albüm yaparken zaman geçiyor ve ister istemez son hâlini elinize aldığınızda tabii ki hayatınızın albümü oluyor. Yapacağımız ve yaptığımız albümler arasındaki yeri ne olacak, bunu zaman gösterecek. “İnsanlar” çalışma olarak da çok farklı. Grup olarak birlikte çok fazla zaman geçirdik. Birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Kopuk noktalarımız vardı. Hâlâ da onları gidermeye çalışıyoruz.

l Albümünüzü tek kelimeyle nasıl tanımlarsınız?
Burak: Sert ve dokunaklı.
Deniz: Uzun ve yorucu.
Özgür: Hayatımın son 5 yılını anlatıyor.
Kerem: Yorum yok.

l İlk tepkiler nasıl albümle ilgili?
Burak: Tepkiler güzel ama şöyle değişik bir şey var. İlk başta insanlar kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyorlardı. Albümü dinledikten sonra çizgimizi değiştirdiğimizi fark ettiler. Çünkü diğer albümlerle kıyasladığımızda şarkı süreleri uzadı, enstrümantal bölümler uzadı.

l İlk albümden bu yana gelmek istediğiniz yer burası mıydı peki?
Burak: Bizim gitmek istediğimiz yeri tarif etmesi bile zor aslında.
Deniz: Müzikal açıdan gelmek istediğimiz bir nokta var tabii. Herkes gibi duyarlı insanların bizi dinlemesini isteriz. Bunun için de en fazla dua edebiliriz.

l Müziğinizi alternatif rock olarak tanımlıyorsunuz. Türkiye’de alternatif müzik yapmanın zorlukları neler?

Burak: Genellikle sololarını yapmakta zorluklar var. Dünyaya baktığımızda bu standartlar çok ileri seviyede.
Deniz: Türkiye’de kayıt içi bir şeyler yapmak zaten zor. Kayıt dışı çalışırsan, yani bir yere vergi vermezsen, korsan CD basarsan, rahat yaşayabilirsin. Ama kayıt içi yapıyorsan, çok zor.

l Rock gruplarının, ilk çıktıklarında geniş kitlelere hitap etme kaygıları olmuyor. Ancak bu durum zamanla değişebiliyor. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?
Burak: Bence herkes kendini büyük kitlelere duyurmak ister.
Deniz: Ben öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Mesela ben diğer röportajlarda yerin dibine soksam da, Manga 60-70 konser vermiş.
Kerem: İlk başta çıkarken birtakım zorluklar oluyor. Ama bunları geçebilmek için, gelişmek için cover’lar yapmak, barlarda çalmak gerekiyor. Aslında bu, işin ön çalışmasını oluşturuyor.

l Peki siz böyle zorluklar yaşadınız mı?
Deniz: Biz çok şanslıydık. Çok kaliteli adamlarla çalıştık. Bu nedenle de çok rahattık. Yapılacak işin sihri bozulmadan, iyi bir sound’la yapılması gerektiğini düşünüyorduk ve o yapıldı. Başkaları daha farklı hayaller kuruyor olabilir. Ama bizim bir milyon satalım diye bir hayalimiz yoktu.

l Siz kimleri dinliyorsunuz?
Kerem: Türkiye’de kaliteli, kendini ispatlamış gruplar var. Mesela Mor ve Ötesi, Direc-t. Onları tebrik etmek lazım.
Özgür: Bence Duman çok iyi.
Deniz: Athena’nın son klibini gördüm. Şarkıya çok bağlandım, üç gündür dinliyorum.
Burak: Ben de Kerem gibi düşünüyorum. Bir de Moğollar, Barış Manço gibi eskiler var.

l Son dönemde pop müzik bir kısırdöngü içine girdi ve insanlar rock’a yöneldi. Rock müziğinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Gelip geçici bir durum mu bu?
Deniz: Ben bunu doğal bir dönüşüm olarak görüyorum. İnsanlar sıkıldıkça yeni bir şeyler geliyor. Bence rock müziğinin başına da aynı şey gelecek. Rock müzik değişir, başka bir şey moda olur. Her şey zamanla fazla sıradan olmaya başlıyor bu ülkede.
Özgür: Hülya Avşar muhabbeti de bir yere kadar yani...

l Geçtiğimiz yıl Yedikule Zindanları’nda Athena ile Mor ve Ötesi birlikte konser verdi. Sizin bu tür projeleriniz var mı?
Deniz: Bizim de Michael Jackson ile var; ama davalarının bitmesini bekliyoruz (Gülüşmeler).

l Gelecek için neler hedefliyorsunuz?
Deniz: 2012’de zaten dünyanın sonu gelecek. Biz sonuna kadar varız.

http://www.youtube.com/watch?v=ukN15usjDoM

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 13.09.2007, 17:23   #2 (permalink)
Kurban Fan

poisonous - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Denizin bizimde Michael Jackson la projelerimiz var lafı çok komik ya ayrıca bide 2012de dünyanın sonunun geleceğini sölemeside anteresan teşekküler paylaşım için

Anlaşılması zor, delişmen kişi silsilesi___kapasite meselesi...!!!

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 14.09.2007, 16:21   #3 (permalink)
Moderator

~Seda~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

~Seda~ - MSN üzeri Mesaj gönder

paylaşım için teşekkürler okumuştum önceden de çok güzel bir röportaj olmuş özellikle deniz'in "gelecek için neler hedefliyorsunuz" sorusuna verdiği cevap muhteşem

Türkçe "Turkche" leşmesin
Türkçe'ne sahip çık!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil