Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Kurban > Basında Kurban

Basında Kurban Kurbanla yapılmış olan röpörtajlar vs.

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 07.01.2007, 02:38   #1 (permalink)
Tey Tey Tey

bonjurkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FIRTINA ÖNCESİ
"Sert"albümlerinin ardından yeni stüdyo albümleri için çalışmalara
başlayan Kurban üyelerini, bu çalışmalar esnasında yakaladık ve
merak ettiğimiz soruları kendilerine yönelttik.

"Sert"in çıkışını bir geri dönüş, kendi şarkılarınızla çıkmadan önce bir havayı koklama gibi değerlendirmiştiniz. Bu anlamda misyonunda başarılı oldu mu "Sert"?
Deniz: Birçok açıdan karşıladı tabii. Yine bu şartlarda bir albüm yapacağız, biraz daha iyisi olacak, kotarabilir miyiz gördük. Yapabilir miyiz korkusunu attık "Sert"le.
Peki bu albümün oluşum sürecinde neler oldu?
Deniz: Sekiz ay geçti kayıtlarda, ben şiştim ve mix'leri yapamadım. Müziği duyamadım artık. Şu an Kerem ve Volkan boğuşuyorlar şarkılarla. Bir işin içine o kadar girersin ki artık yabancılaşırsın, o oldu. Daralırsın, yaptığın iş kötü gelmeye başlar. O noktaya geldim ve durdum ben. Kayıt aşamasında çok güçlük çekiyoruz, "Acayip bir sound yapacağız, süper olacak" diye girdik albüme, şunu unuttuk: Ulan şarkılar güzel. Şarkıları konuşmaktan çok oradaki trampetin alt tarafından gelen sesi, kick'in cukunu, gitarın tizlerini, amfinin tonunu falan konuşmaya başlamışız. Bir gün oturduk "Müzik?". Açalım dedik, tüm kanalları açtık daha iyi geldi. Aletin başında durmaktan başka bir gözle bakar olmuşuz, şimdi daha iyiyiz.
O döngüden nasıl çıktın peki?
Deniz: Bir gün aradım çocukları "Abi ben bu mix'i yapamıyorum" dedim. Önümde 60 tane kanal var, alet 24 kanal, her şeyi aynı anda duyamıyorsun. Bir sürü çok güzel şey çalmışız. Hepsini de tutmak istiyoruz ama hepsini de müziğe yedirmek istiyoruz. En son baktığımda 300 kanal vardı bir şarkıda. Yaptıkça o kanallar kalıyor orada, yaptıkça alta gidiyor, harddiskte yer kaplıyor, bir bakıyorsun 20 kanal kick var, haydi bul bakalım yerleri de değişmiş! Dışarı çıkmıyorsun abi, dört duvar, iki kolon masada. Başka yaptığın hiçbir şey yok. Bayağı bir yıprandım yani. En son dedim ki "Arkadaşlar bu albüme bu kadar kötülük etmenin anlamı yok, başka bir çözüm bulalım, ben bu aletin başından kalkıyorum". Bir benim mi başıma geliyor bu diyordum, ses mühendislerinin falan olduğu bir forumda gördüm, ne sıyıranlar varmış abi, şükredelim halimize dedim. Oasis falan tonmaisterlerinden hastaneye kaldırılanlar varmış, adam diyor ki "45 kanalı çok güzel yaptım ama 45 kanal daha vardı. Bence bitmişti ama daha bir o kadar daha vardı!"
Şu anda ne durumda albüm?
Burak: İşte mix'ler birkaç hafta içinde bitecek ve hemen mastering'e gidecek. Klip çekildi 'Yine'ye, Cemil Ağacıkoğlu tarafından ama kurgu için mix'in bitmesi bekleniyor. Kapak da çok uzun zamandır hazır zaten, onu da Alican Tezer yaptı. Nisan sonu-Mayıs başı gibi çıkmış olacak.
Son birkaç yılda rock müzikteki hareketlenme konusunda ne düşünüyorsunuz?
Deniz: Bir hareketlilik var ama biz onun içinde değiliz. Beni bağlamıyor çünkü hala memnun değilim halimden, o aksın kendisi. Ama daha 55 bin fırın ekmek yememiz lazım. "Olmuş ama şöyle de olsa olur" diyorlar, ben o gözle bakmak istemiyorum, bizimki bu, "O enstrümanı kaldıralım bunu koyalım" olmaz, kimliğimizi kaybederiz işte. Plak şirketleriyle konuş, "Manga gibi bir grup arıyoruz" diyorlar. Manga gibi grup aranmaz. Manga eğer orijinalse zaten onun gibi kimse olabilir mi? Yap haydi şimdi Metallica gibi bir tane, yapabilir misin? 20 yıldır neden bir tane daha öyle grup çıkmadı? Tek tük çabalar var burada, endüstri yok ki.
Burak: Kaç defa plak şirketleri bizim yaptığımız demoları o haliyle yayınlamak istediler, şimdiye kadar kaç albümümüz olmuştu. O kadar kolay ki o yola girip öyle albüm yapmak.
Deniz: Madem Türkiye'de rock grupları artık şans buluyor, aranıyor, şöyle bir şey olması gerekiyor: Entelektüel, iyi müzik dinleyen adamlar var çevremizde okulu falan bırakıp menajerlik yapsınlar. Onlardan akıllı olup ağzı laf yapan üç kişi çıkar, onların yapması gerekiyor. O adam kurt olsun, plak şirketlerine karşı grupları korurken kurt olsun. Mor ve Ötesi'ni ve menajerlerini karşına alıp konuştun mu, hiç taviz verecek adamlar gibi görünüyorlar mı? Grubun kendini rahat hissedeceği ortam sağlandı, grup müzik dışında uğraşacağı şeyleri bıraktı.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil