MUHABİR:
-Dagılmanızı acıklamanızı9n ardından 1bucuk sene gecti ve'kurban' tekrar bi araya geldi.tekrar bi araya gelişinizin hikayesinden biraz bahseder misiniz?birleşme teklifi ilk kimden geldi?
KEREM:
-gelişme bi süreçti ama dananın kuyrugu bi aksamda koptu.bigece deniz'den bi tel.aldım,sonra burak we özgür ile mülakatlar oldu...ertesi gün kurban wadı.
ÖZGÜR:
-ilk görüşme deniz we kerem arasında uzun bi tel.görüşmesinin aradından ibadettir.bu görüşme gecenin gec saatlerinde kerem'den bana gelen tel.we ardından internet üzerinde dewam etti.tabii ki 'ok' dedim.türkiye'ye dönüş planları yaptım.
DENİZ
-kerem bi akşam benden tel.aldı.yanlış hatırlamıosam nokia'dı(heheheh)Daha sonra kerem,ben we burak,burak'ın evinde buluştuk.gülüp eğlenirken bi anda sarkıları calmaya basladığımızı farkettik.
MUHABİR
-dagılma kararınız cok ani olmuştu we sizleri yıllardır takip eden hayranlarınızı sasirtmıştı.geriye gönüp baktığınızda sizi grubu bitirmenin eşiğine gtirenn nedenler nelerdi,bunlardan biraz bahsede bilir misiniz?
KEREM:
-kurban her zaman yorucu we zor bi proje olmuştur.müzikteki enerji,bazen yanlış kanallardan birbirimize ve kendimize karsı negatif olarak bize döndü.hırpalandık-hırpalandık...ama müzik de bu şekilde cıktı,yani bizim için hem ilaç hem zehirdi.
ÖZGÜR:
-cok baskın karakterlerden oluşan kurban elemanları birbirine her nekadar yakın olsalarda bi okadar birbirlerine uzaktı bana göre.dolayısı ile geriye dönüp baktığımızda cok fazla konuşmamız,birbirimizi anlamamız we törelans göstermemiz gerektiğini düşünüyordum hep.
DENİZ:
-kurban benim için sigara içmek gibi.sigara içmeyi bırakıorum derim.2 gün içmem 3.gün içmediğim iki günün acısını cıkaırcasına cekerim içime.
BURAK:
-gurup içi bazı konularda gerginlik yaşıyorduk.cok rahat değildik.'insanlar' albümünün yapım süresi oldukca zorlu gecmişti pek cok yönden.
MUHABİR:
-ayrıldıgınız dönemde hayranlarınızın desteğini we birleşme cagrısını hissettiniz mi?diger yandan piyasadaki yeni gruplardaki kurban etkilenimlerini görmenizde sizi kamçılayan bi sebep oldu mu?
KEREM:
-destek we birleşme isteğini her zaman grup için acılan site we forumlarda gördük,bu cok önemli tabii ki.(reklam war yazmıorum bi site ismi ama biz değiliz emin olun) ilk aklımıza gelen...
ÖZGÜR:
-ewet hayranlarımız her seye ragmen grubun dağılma kararını kabullenemedi.hiç bi zaman bizden vazgecmediler.onların bu ısrarı we cabaları geri döndüğümüzde bize daha fazla güç werecekleri anlamına geliodu benim için.bence kurban elemanlarından baska kurban'ı kurban yapan artı bi güç war.onlarda bizi seven insanlar.onları 12.adam deil de 5.adam die biliriz.gurubu bi araya getiren en önemli sebep tekrar bi arada calmak istememiz.kurban elemanlarının kurban dısında bi cok projelerde yer aldı.hiç kimsenin kurban'dan aldıgı zevk baska bi projede hissetmiş olma ihtimalini düşünmüyorum.
DENİZ:
-herzaman.yeni cıkan gruplarınsa kurban'dan etkilenip etkilenmediklerini bilemiorum.iyi müzik yapan we samimi olan gruplara 'helal olsun diorum' ama beni kampçılayan daha kötü müzik yapanlar hatta bunu bildiği halde hala yapanlar.bazı grupları,ortamlara akmak için kafa dengi olmadığı halde alakasız arkadaslıklar kuran tiplere benzetiyorum we bazılarını da hiçbir vasfı olmadığı için 'ne iş olsa yaparım abi' dienlere.hele hele bu tip gruplar için 'harikalar' dienlere akıl sır erdiremiorum.ewt cok grup wa;ama nicelikten cok niteliğe önem verenlerdenim.
MUHABİR:
-bu bi bucuk yıllık ara hem psikolojik hemde aktive olarak nsl gecti?özelliklede pek haber alamadığımız Özgir neler yatı mesela?
ÖZGÜR:
-grubun dagılma kararından sonra ben askere gittim we ardından kız arkadasımın yanına Fransa'ya yerleştim we burada hala baglantıda oldugum iki lokal grup ile bazı projeler üzerinde calışmalar yaptık we hala dewam etmekte.aynı zamanda dil egitimine devam ettim.
MUHABİR:
-kurban dagıldıktan sonra hepiniz kendi yollarınızı çizdiniz.deniz,panik grubuyla müzik yapmaya devamederken;burak,athena'nın davullarının basına gecti we kerem de demir demizkanla calışmaya başladı.peki bu calışmalar dewam edecek mi yoksa sizler için artık sadece kurban mı olacak?
KEREM:
-benim kurban'sizlıga alışmam zor oldu.demir ile nekropsi we hücum kedi! ile calışmaya devam ettim ama 'evim' bildiğim yeri cok özledim.dostlar saolsun,neyse ki müzikal olarak boş kalmadım...kurban dısında girdiğim,emek harcadığım we sorumlu oldugum projekere de dewam edeceğim. nekropsi mesela...
ÖZGÜR:
-benim için kurban ötesinde bişi yok.ama gitarist olarak zaman zaman başka projelerde yer alabilirim.
DENİZ:
-ewt dewam edecek;hatta bu sıralar albümü bitmekte olan 'sumeru(eski kraker)' war.grubun prodüktörlüğünü üstlendim we üyesiyim.albümde de bas,gitar-klavye caldım we vokal yaptım.bu projeler kuban dağilmadan cok öncebaslamıştı(panik we sumeru)kurban'ın dagılmasından sonra ortaya cıkmadılar.yani aym,nı yolda başka taşlar hep ollar isterim.
BURAK:
-bilinen bu projeler wa daha duyurmadıgımız(!) pek cok sey alttan yavaş da olsa ilerlio zaten.bazı duraksamalar olabilio.su anda kurban war we aktif bi şekilde içindeiz her seyin.zamanla diger projelerimizle de ilgileneceğiz.
MUHABİR:
-merak edilen bi diğer konu ise panik'in promosyon calışmalarının yavaşladının kurban'ın yeniden bi araya gelişiyle ilgili olup olmadıgı.deniz, bu konuda neler süleye bilir??
DENİZ:
-panik'in promosyon calışmaları,panik albümünü piyasaya sunan şirketle ilgili.kendi klibimizi,kendi imkanlarımızla cekmiş oldugumuz unutulmamalı bu noktada.bi de gökhan'ın askere gitmiş olması wa tabii.ikinci albüm materyali ise uzun zamandır mevcut.bende askere gidip döndükten sonra fazla beklemeden albüm kayıtlarına gireriz diye düşünüyorum.
MUHABİR:
-özellikle son iki yıldır Türk müzikğinde yasananlarla ilgili neler die bilirsiniz?birbiri ardına cok sayıda isim cıktı vb.
KEREM:
-daha bi sey görmediniz.......(yine reklam wa yine bi site ismi msn ile ilgili)kendi resmi sayfamız,friend listemizdekileri bi kontrol edin...
ÖZGÜR:
-bu gelişmeler Türk rock müzisyenleri,grupları,şirketleri,prodüktörleri tabii ki pozitif anlamda ii bi yere koydu.dinleyiciler we izleyiciler medyada onlara kendi zevklerine göre kanalları,grupları we albümleri secme özgürlüğüne kavuşturdular.bu Türkiye için cok önemli bi adım.
DENİZ:
-ewt bi kısmı rock deil de 'fantezi müzik'katogorisine daha uygun bence.
(sonunda burak

)BURAK:
-bi hareket oldugu kesin;ancak henüz gerekli seviyeye ulaştıgını düşünmüorum.bunu iki sene önce 'insanlar' albümü cıktıgında da dile getirmiştik grupca.bir hareket vardı ozaman da ama tam olmuş deildi yine.şu anda müzik yapmaya baslayan pek cok grup wa.bunda katlanma oldu nerdeyse.dinleyicide de artış oldu ancak aynı oranda deil henüz.bi süre sonra daha ii olacagını düşünüyorum.gercekten cok ii gruplar gelmeye başladı ucundan ucundan bugünlerde....
MUHABİR:
-son dönemde cıkan isimler arasında sizin beyendiğiniz isimler kimler oldu?
KEREM:
-gren,makina,DANdadaDAN,kaçak.........
ÖZGÜR:
-cilekeş
DENİZ:
-cilekeş vedorian
BURAK:
-bende encok DANdadaDAN'da kopuorum.
MUHABİR:
-bu birleşme haberinin ardından kurban dinleyicilerini neler beklior?yeni bi albüm projesi wa mı?
KEREM:
-subat ortasında konserler verecegiz.sonra bakalım neler olacak.
BURAK:
-elimizda bi türlü calma fırsatımız bulamadığımız bi albümümüz va we biz calmayı cok özledik.öncellikle konser yapacagız.kiri,pası bi atalım şöyle...6aydır sahneye cıkmıorum ben.bi kez cıktım sayılır.stüdyo ortamıda bi yere kadar
MUHABİR:
-bundan sonra öncelikle'insanlar'ın konserlerini mi yoksa yeni bi albüm mü?albüm için yeni bi klip yada 'insanlar'ın yeni albüm gibi bi we konserlerle desteklenmesi söz konusu mu?
KEREM:
-'insanlar' bizim için daha yeni albüm daha onun keyifini cıkaramadık ki..3 albümden parcalar içeren bi playlist yapacagız..albüm zaten raflarda..
DENİZ:
-tabii ki insanlar gecen hafta cıkan bi albüm deil.yıllarımızı werdiğimiz bu albümü bu kadar kolay tütemeyizz.cok ciddi we derin bi emek war.bu albüm hakkında yeni video we organizazyonlrı şirketimiz pasaj ilge yapacağımız görüşmelere baglı.
DENİZ:
-su an düşündüğümüz tek sey konserler.o yüzden de sürekli calıor we calışıoruz.
daha deva mı arkadaslarım ama vaktim yok bazı nedenlerden dolayı mahcup görün...

gerisini vakit buldukca tamamlarım..