Tekil Mesaj gösterimi

Burak'ın oynadığı 2005 yapımı kısa film...
Alt 25.07.2007, 19:49   #1 (permalink)
diebymyhand_rock
Kurban Fan

diebymyhand_rock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

diebymyhand_rock - MSN üzeri Mesaj gönder
Talking Burak'ın oynadığı 2005 yapımı kısa film...

Belki hepiniz 2005te benim kadar uykucu değildiniz görmüşsünüzdür bu filmi bilmiyorum.Yinede bu gün 3 bölümünü birden izlediğim her bölümün 8 dakika olduğu kısa filme bayıldım.

KÜNYE

Yönetmen: Barış Bayraktar
Senaryo: Barış Bayraktar & Berk Temeller

OYUNCULAR

Akasya Asıltürkmen
Erkan Can
Serhat Özcan
Levent Tülek
Ozan Dağgez
Burak Gürpınar
Hakan Gerçek
Kerem Kıpçak
Rahmi Kerim Özkan

Yıl: 2005

Özet

Patronun,uyuşturucu nakliyatını yapan Şevket ve Selim yolda 4 kişi tarafından soyulurlar.Soygunu planlayan filmin tek kadın karakteri Füsun'dur.Ona Punk,Zehir ve Nuri eşlik etmiştir.Füsun ve 3 arkadaşı soygundan vurdukları uyuşturucunun bir kısmıyla alem yaparlar.Bu sırada soygunu öğrenen Serdar (patron),olayı çözüp,malları geri getirmesi için yakın adamı Selim'i görevlendirir.Pamuk Prenses 2 karmaşık kurgusu ve hızlı ritmiyle izleyenleri sıkmayan,son yılların en tartışılan kısa filmi özelliğine sahip.

DEĞERLENDİRME

Pamuk Prenses 2 gerek senaryosu,gerek oyuncu kadrosu gerekse kurgu tekniği ile son yılların en çok tartışılan kısa filmi.Aynı zamanda kısa filmin,sadece festivallere mahkum olmadığının,iyi bir tanıtım stratejisi ile çok daha geniş kitlelere ulaşabileceğinin bire bir göstergesi..

Film,internette 2 milyon kişi tarafından indirilmiş.Bir diğer özelliği ise korsana düşen ilk kısa film olması.(Tabi bunda yönetmen Barış Bayraktar'ın filmin DVD'sini korsan satıcıya kendi elleriyle teslim etmesinin etkisi tartışılmaz bu da bir tanıtım stratejisi)Filmin maliyeti Barış Bayraktar'ın belirttiğine göre sadece 300 milyonluk yemek maliyetinden ibaret.Oyuncuların hiçbiri para almamış.Kamera,Ekmek Teknesi'nden,silahlar,Pana Film'in desteği ile Kurtlar Vadisi'nden,arabalar bir galeriden,ışık ise Maltepe Üniversitesi'nden temin edilmiş.''Para var huzur var,tabi çeker adam'' diye b.k atmaca yok yani.Barış Bayraktar,didinmiş,uğraşmış çekmiş filmi.
Youtube'dan ya da http://kisa-film.blogspot.com/2007/0...prenses-2.html linkinden izleyebilirsiniz.Yanlız filme tadını versede çok küfür içerdiğini belirtmeliyim(iki lafta bir)ayrıca youtubedan izleyenler kamera arkasını kessin izlesinler.....

i've watched you change into a fly
i looked away you were on fire
i watched a change in you
it's like you never had wings
now you feel so alive
i've watched you change
i took you home
set you on the glass
i pulled off your wings then i laughed
i watched a change in you
it's like you never had wings
now you feel so alive