| Herşey bizle başlar.. Sevmek sevilmek dostlar arkadaşlar iyilikler kötülükler.. Biz neye inanırsak o iyidir.. İyi ve kötü ayrımıda burdandır zaten.. Biz ne olursak olalım o hep bizim cephede iyidir.. Hep bir bahane uydurulur..
Küçüklüğümden bu yana hep yanlızdım.hep savaştım.yalnız kalmama ragmen tekneyi cepheyi asla terketmedim.terketmemde.güçlünün degil haklının yanında oldum daima..olucamda..para yüzünden cok arkadasımı kaybettim..anladımkı para herseymıs..bi kız ugruna dostum benı ezdi.anladımkı ask bambaska bişeymiş..bi kız için hayatıma yön verdim..anladımki hayat benimmiş..sevdim..çok sevdim..uçtum havalara..bende sevindim yalnız ama mutlıu gezdim..ayrıldım kahroldum..küfrettim..yalvardım yakardım..anladımki hayat bitmezmiş..çok kez intihara kalkıstım ama yapamadım anladımki ölmek benim elimde degilmiş..haklının yanında ezilmekten zevk aldım..emegımın karsılıgını alnımdaki ter olarak aldım..o terlerle yıllar sonra güçlüleri hakladım..dogum günlerimde hiç arayanım olmadı bisikletime binip otoyollarda aglayarak kactım yasadıgım yerden..beni kimse hatırlamadı..eve döndüm..ertesi gün hasta olup yataklara düştüğümde basımda annem ve dostlarım vardı..anladımki 13 aralık illaki özel bi gün degilmiş..çok sehır gezdım cok ınsan tanıdım..yıllar sonra o ınsanla karsılasınca elımı verdım ama o gozlerıme gozlerıyle dokundu..çok iyi biriymişim..agladım..agladıgım kadar aglatmaya yemin ettim..başardım..aglattım..elime geçen tek şey egoydu..bir nevi tatminkarlık yasadım o an..arkama baktım heryer ıslanmıştı..geleceğime baktım artık kaygandı..tövbe ettim..namaz kıldım..camilerde agladım dua ettim..dısarı cıktıgımda güneş gözümü aldı..anladım..affedilen ben diğerlerindende özür dilemeliydim..özür diledim..kabul edildi,edilmedi..cok zor anlar yasadım..sırtım hep yerdeydı..ama bi gün dogrulacaktım..mutlaka bi gün kalkmalıydım o yerden..düşünmeliydim..aylarca kitap okudum..fikir aldım..yeni insanlar tanıdım..yol buldum..gücüm azalmıstı..bişeyler yapmalıydım..sosyal hayata verdim kendimi..kazandım..çok şey kazandım..etrafıma baktım baktıgım heryerde birisi bana el salladı..ben anlasılabilen bi insandım..etrafımda gelecegin en etkili kalemşörleri var..en iyi müzisyenleri..en ünlü modeller..ve en en en... herseyin en iyisi bendeydi.. en kral mafyta babasıda en iyi aile babasıda.. tavırlardan anlasılıyodu.. bazılarına bir damla su da ben katmıstım..bazlarda bana aynısını yaptı..güçlendik.. geçmişe savas actık..farketmeden gelecegide aldık..biz buyduk.. istesek herseyı yapabilirdik..birbirimizi sevdik..hiç aglamadık..gözümüzdeki gözyasları zaferdendi..sarhostuk kimi zaman ama görevdeydik hep..bırakmadık..ve ben.. cok yoruldum ama kalktım o yerden..sırtımı kaldırdım..başım dik yürüyorum şimdi..gözlerimden ışıklar sacılıyo yıne..etraftakıler bana sevınıyoo..etraftaki insanlarda hepsinin tavırlarında biraz ben varım..mutlyum..ve sen.. kimyacı olmak isteyen biri..düşündüm..türkiyede fene verilenb deger ortada..sınav sistemleri bi bilmece..kimyacının gelecegi kolonya fabrikasıyla orantılıydı..dayım kimyacıydı..sordum..sorusturdum..kimyager olmak yerine pazarda tezgahım olsun diyen meslek sahibi insanlarla konustum..ve sende böyle bişey istedin..seni çevirmeliydim..düşündüm..ben ne istiyodum..insanlara yardımcı olmak..bu nasıl olabilirdi..psikolojiyle..yani psikolog..cok zordu biliyordum..ama etrafımda 10 tane işletme mezunu arkadasım iş ararken neden aralarında bir psikolog yok dedim.. ben olmalıydım..belki oldum ama profosyonel degildim..hayallerimi birine vermeliydim..zamanı gelmişti..o sendin..hayallerimi sana güven karsılıgında verdim..sen bana guven ben sana hayal verdim..hem sen hem ben kazandık..şimdi dünya dursa farketmez..ordumuz senin gibi bi komutanı kazandı..sen hep varsın var olucaksın..yeterki benim hayallerimi başkasına satma..verme..o hayalleri cebinde tasi..degil psıkolog bı baltaya sap bile olamasan o hayalleri bırakma..sakın unutma..etrafımı izledim..hepsi sasırmıs hertarafa olesıne kosturuyolar..ucuzlamıslar..dayanamadım..indim..ge rcekleri yüzlerine tek tek söyledim..yine söylüyorum..sen harikasın....
ooff off.. |