| Devamı: Kurban sevenleri tatmin etti mi “İnsanlar”?
Ben ettiğini düşünüyorum daha da edeceğini düşünüyorum çünkü albüm demlenen albümlerden oldu. Pek çok kişinin yaptığı yorum bu ben de aynı fikirdeyim birinci dinleyişte belki sevebilirsiniz bir miktar ama tam olarak algılanmıyor bence hiçbir şey zaten öyle algılanmamalıdır. Yani hiçbir şey ilk dinleyişte karar verilmemeli. Birkaç kere üst üste dönmesine izin vermelerini istiyorum insanların. Sağda solda pek gözükmek istemiyoruz dediniz. Ama sizinle röportaja gelirken mesai arkadaşlarımdan biri “Nerden buluyorsun ya böyle grupları” dedi. Bu tip şeyleri duymak sinir bozucu mu yoksa umurunuzda olmaz mı?
Yerine göre söyleyen kişiye bağlı. Çok alakasız biri gelip de söylerse ben onun niye bilmediğini anlayabilirim ama medyayla ilgili bir kişinin bir şekilde takip ediyor olması lazım bazı şeyleri. Ben Kurban harici bir sürü şeyi biliyorum. Bu sene düzenli olarak sizi kulüplerde görecek miyiz?
Düzenli çalmak istemiyoruz çok yaptık onu ve çok yıprandık. Kemancı’da iki sene çaldık hatta bir ara haftada iki geceydi. Çalmak güzel harika hatta alt kemancı benim en sevdiğim sahnedir ki artık yok. Fakat dinleyici için aynı şey söz konusu olmuyor. 2-3 hafta geldikten sonra değerinizi unutuyorlar sizin ve olay kıymetsiz bir şeye dönüşüyor. Seyircinin eskitmesi üzüyor çünkü her konsere ilk defa çıkıyormuşuz gibi çıkıyoruz. Bu arada albüm kapağınızı anlamak için biraz çabalamak lazım, bu bir taktik mi?
Ben bayağı takip eden yabancı cd alan insanım çoğu albümün içinde sözler bile yazmıyor. Yerine göre uyuz olduğum da oluyor ama sonuçta bu sadece enformasyon amaçlı bir şey değil görsel bir şey. Yani sanatsal bir değeri olması gerektiğini düşünüyorum az da olsa. Burada anlatılmak istenen şarkı sözleri değil. Burada bir resim var biraz zorlayınca okunuyor bazıları ki zaten Türkçe. Özellikle uğraştırmak istedik insanları. Gelen yorumlar “nefret ettim” şeklinde olabiliyor ben de iyi yapmışsın diyorum. Sözlerimizi merak edenler sitemizde forumda yayınlanıyor.
Konu Tuzluk tarafından (02.05.2007 Saat 09:07 ) değiştirilmiştir..
|