| Danıştay'dan MEB'e Durdurma 'Atatürk Köşesi'ni Danıştay Korudu
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8 Mart 2008'de uygulamaya soktuğu Özel Okullar Yönetmeliği, özel eğitim kurumlarında Atatürk Köşesi oluşturma zorunluluğunu kaldırmıştı. Atatürkçü Düşünce Derneği de bunun Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasıyla yönetmeliğin iptali istemiyle Danışta'da dava açmıştı. Danıştay önceki gün yönetmeliğin yürütmesini durdurdu. Kararda, "Milli eğitimin temek amacı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yurttaşlar yetiştirmektir. Bu yönetmelik, Anayasa hükmüne, yasalara ve Türk milli eğitiminin temel ilke ve kurallarına aykırıdır" denildi.
__________________ "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..." Mustafa Kemal ATATÜRK ÇEKİNME YORUM YAP BAKIP GEÇMEN İÇİN AÇMADIM KONUYU.. |