Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Diğer > Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Sinema, Tiyatro, Kitap, Opera vb. Kültür & Sanat Etkinlikleri Hakkındaki Bölümümüz

LinkBack Seçenekler Stil

sizin yazdıklarınız
Alt 30.05.2008, 19:23   #1 (permalink)
Kurban Fan

sizin yazdıklarınız

arkadaşlar yazılarınızı burda paylaşın

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 30.05.2008, 19:26   #2 (permalink)
Kurban Fan

1.bölüm
kilisenin çan sesleri
güneşin ışıkları perdenin arasından sızmıştı bile.kilisenin çan sesleriyle gözlerini açtı.yorgandan çıkmak istemezcesine sarıldı.sonra birden aklına çok önemli bir şey gelmiş gibi yataktan fırladı.aslında aklına bir şey gelmemişti.ama aşağıdan sesler geliyordu.hemen üstüne bir ceket geçirip balkona koştu.yolda bir havadis vardı.ne olduğunu anlayamadığı bir sebepten adamlar birbirine girmişti.adamları ayırmaya çalışan genç delikanlı anlaşılan yorulmuştu.yorulmuştu ki 'ne haliniz varsa görün' der gibi çekilde aralarından.bir an kafasını kaldırdı.balkondaki genç kızı gördü.genç kız delikanlının ona baktığını fark etmemişti.boğzaın derinliklerine dalmıştı.delikanlı birden havaya girdi.genç kızın karşısında kahraman olmak ister gibi tekrar kavgaya girdi.bu arada başka adamlarda gelmişti.iki inatçı adamı ayırmaya güçleri yetmiyordu.neyseki delikanlı öyle bir yüreklendi ki eniştesiyle kavga eden babasını ayırmayı başardı:
-''eeeeh.yetti be.bıktım kavganızdan.annem hiçbiriniz yüzünden gitmedi.artık birbirinize suç atmayın.neden anlamak istemiyorsunuz.o başka bir adamla kaçtı.başka bir adamı tercih etti.anlasanıza.kahretsin.''diyerek yumruğunu kaldırımdaki elektrik direğine indirdi.genç kız o anda kendine geldi.bir an için delikanlıyla gözgöze geldi.delikanlının gözlerinden ateş püskürüyordu.elinin kanadığına bile aldırış etmedi.eve doğru gitti.kapıyı sertçe çarparak içeri girdi.evet.emma yine yeni güne uynamıştı o kilisenin çan sesleriyle.tuhaf olan istanbulda kilisenin çan sesleriyle...
2.bölüm
hesaplar
-''hayır.olamaz.kahretsin.beceriksizler.sizi işe alanda kabahat.kahretsin.kör müsünüz.nasıl atlarsınız bunu ha.gözden kaçacak şey mi bu.kime diyorum.defolun odamdan.hiç birinizi gözüm görmesin.hadi defolun.''
tüm adamlar odadan teker teker ayrıldı.emma şaşkındı.'acaba sinirli midir' diye düşündü.kapıya geldi.tam o sırada sedrik'in sekreteri lavabodan gelmişti.
-''bayan emma.''
-''evet,mady.''
-''içeri girmeniz uygun olmayabilir.''
-''Hah''diye alaycı bir gülüş attı emma.''ne?ni... ni... niye?sevgilimi görmek için doğru zamana ben karar veririm.''
-''peki bayan emma.''diyebildi mady
emma 'ukala' diye geçirmeden edemedi.kapıyı usulca açtı ve içeri girdi.sedrik dirseklerini masanın üzerine almış, elleriyle yüzünü kapatmış ve oflayıp duruyordu.emma'yı fark etmemişti bile.emma masaya doğru ilerledi.dosyalara yakından göz ucuyla baktı.'hesaplar.ne olur karışmış olmasın.tanrım lütfen.' diye geçirdi içinden.
-''bu kötü mü?''
-''hı.efendim.''diyebildi sedrik yeni uyanmışcasına.
-''bu kötü mü dedim.''
-''kötü hem de çok kötü.''

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 30.05.2008, 19:27   #3 (permalink)
Kurban Fan

3.bölüm
kaçırılmadan önce
gecenin serinliği ve ürkütücü görünümü istanbul'u çoktan sarmıştı bile.emma o gece sedrik'i bir anne şevkati göstererek avutmaya çalıştı.sedrik ise yorgunluktan uyuyup kalmıştı.emma da üstünü örtüp yola çıktı.eve yaklaşmış sayılırdı.saat gece 2 yi gösteriyodu.emma'nın üstüne bi ağırlık çöktü.uykusu gelmiş olmalıydı.hemen eve varmak için kestirmeye girdi.etrafta kimseler yoktu.emma biraz korkak,biraz endişeli karanlık sokakta yürümeye başladı.bir kedi kadar sessiz yürüyodu o iki adamı gördükten sonra.sokaktaki çöp bidonunun arkasına saklandı ve iki adamı izlemeye başladı.sokakta sadece o iki adam,elektrik direklerinin verdiği kör iki ışık ve emma vardı.
4.bölüm
siyah araba
emma git gide korkmaya başlamıştı.adamlar artık yumuşak değil sert konuşuyorlardı.biri diğerinin yakasına yapışmıştı bir şeyler söylüyordu ve kızgındı.adamın ses tonunundan bu belliydi.emma'nın kafasını karıştıran ise konuştukları dildi.emma hayatı boyunca ne duyduğu ne bildiği bir dili işitiyordu.konuştuklarından hiçbir şey anlamıyordu.halbuki emma çok iyi bir rehberdi.en azından emma böyle düşünüyordu.emma bunları düşünürken adamlardan biri elindeki bıçağı diğer adama sapladı.emma tam çığlık atacakken arkasından bir adam gelip ağzını kapadı:
-'kes sesini.yoksa senin de sonun böyle olur.''dedi adam.
emma neler olduğunu daha kavrayamadan gelen siyah bir arabaya bindi adamla birlikte.
-''nereye götürüyorsunuz beni.bırakın gidiyim.kimseye bir şey söylemem.paraysa derdiniz veririm.bırakın beni.yoksa elimden kurtulamazsınız.bırakın diyorum.''
-''eeeh!kes be.cihan,ne diyo bu karı.konuşmasın elin cavur karısı.kapatın çenesini çekemem.''
-''peki abi hallederiz.sabri, ordan ver bi bez parçası .kapayalım şunun ağzını.kıpraşma dur.sabri hadisene be.''
cihan yeniden ingilizce konuşmaya başladı:
-''bak sus.susarsan iyi olur.yok bize zorluk çıkartırsan o zaman bu kadar iyi olmayız haberin olsun.tamam mı?''
-''tamam tamam söz susucam.''
-''aferin akıllı ol.yola gel şöyle.''
-''cihan abi buyur.''
-''len alt tabanı bi bez vercen onu bile bulamıyon salak.heh oldu.uslu dur.''
-ha şöyle.bak sessiz sedasız oldu.huzur.başımı şişirmesin bu karı.konuşturmayın.tamam mı len?''
-''tamam ilyas abi.''
-''yola bakınma lan sen de.adam gibi sür şu arabayı.''
-''peki ilyas abi.''
emma hayatındaki ilkleri yaşıyo olmalıydı bu gün.sabah ilk defa mahallede kavga olmuştu.evet.karşı komşuları hep kavga ederdi ama sokağa fırlamazlardı.sedrik şirketinde işini en iyi bilen insanları çalıştırırdı.hesaplar nasıl karışmış olabilirdi.ve bu gece.istanbul huzurlu ve güvenliyken bu da neydi böyle.emma'nın şuanki durumunu kelimelere dökmeye kalksanız lugatlar yetmez.

Alt 30.05.2008, 19:27   #4 (permalink)
Kurban Fan

5.bölüm
esmer güzeli
sabah iki büklüm kıvrılmış bir şekilde buldu kendini.anlaşılan gece üşümüştü.ayağa kalktı uyku sersemliği ile.kaçırıldığını unutmuştu.kendini evde sandı.pencere aradı bulamadı.sonra kafasına saksı düşercesine hatırladı.etrafa bakındı.kamyon kasasındaydı.kasaya vurmaya başadı:
-''imdaaaaat!çıkarın beni.lanet herifler.heeeey.çıkarın beni.tanrım.çıkarın diyorum size.''
-''ulan ne manyak karıymış bu.bunca zaman bu kadar karı kaçırdık hiçbiri böyle cazgırlık yapmadı.git haddini bildir şunun.hadi len.''
-''tamam ilyas abi.sakin.sustururum ben onu.''diyerek kamyona doğru gitmeye başladı cihan.
kamyonun kasasını açtı.emma yerde bezmiş bir şekilde oturuyordu.içeri güneş sızınca gözleri kamaştı.cihan kıza yaklaştı.ağlamaktan yüzü sırılsıklam olmuştu emma'nın.cihan dizlerinin üstüne oturdu.dün gece fark etmemişti.bu kız daha olsa olsa 21-22 yaşlarındaydı.ayrıca esmer güzeli dediklerindendi.uzun,bukle bukle siyah saçları vardı.gözleri kahverengi...yüzü çok masum...ama bitkin düşmüştü.
''çok güzel''diye geçirdi cihan.
cebinden kağıt mendil çıkardı.göz yaşlarını ve ıslanmış yüzünü sildi genç kızın.emma'nın anlıycağı şekilde konuşmaya başladı:
-''bak.biz sana zarar vermiycez.ama burda bi abimiz var.gürültüden hoşlanmaz.sen sessiz ol.canına kıymıycaz, korkma.sen uslu uslu otur.tamam.''
başını sallayabildi sadece emma.
-''acıkmışsındır.ben sana kahvaltı getiriyim.''diyebildi cihan da.

* * *
tam beş gün olmuştu.emma gün yüzü görmeyeli tam beş gün olmuştu.
cihan yine genç kızın yanına geldi.emma ürkek bir ceylan gibiydi.anlayamadığı çok şey vardı.kafasında onlarca soru işareti...
-''kalk ayağa.dön arkana.tamam oldu.sakın ellerini çözdük diye davranma tamam.hadi gidiyoruz.dikkat et basamak var.''

* * *

-''cihan oğlum bak bu adres.karıyı buraya götürcen.aman haa.elinden kaçırıyım deme.hadi sana güveniyom.''
-''tamam ilyas abi.hadi hakkını helal et.''
-''helal olsun koçum.hadi gidin artık.''
birbirlerini tanımayan iki genç bindikleri bir arabayla uzaklaştılar bataklıktan.

* * *
yola çıkalı bir saat olmuştu.
emma günlerdir ilk kez gün yüzü görme sevinci ile etrafı seyrediyordu.aslında arabaya binene kadar gözü hala bağlıydı ama cihan'ın içi elvermedi.arabaya binince genç kızın gözlerini çözdü.ve bu genç kızı biraz da olsa mutlu etmişe benziyordu.cihan ise genç kızın neler düşündüğünü tahmin edebiliyordu.bi kız kaçırıldıktan sonra bi erkekle nereye gidebilirdi...
-''korkma.sana dokunmuycam.güvendesin.sapık değilim''dedi gülümseyerek.
emma ise buruk bir tebessümle karşılık verdi.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil