Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Yabancı Müzik

Yabancı Müzik Yabancı Müzik Dünyası Hakkında Herşey

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 07.01.2007, 14:42   #1 (permalink)
Kurban Fan

Soulles_freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Soulles_freaks - MSN üzeri Mesaj gönder

Alternative Metal

Metal müziğin bir alt dalıdır. Genellikle deneysel arayışlar içinde olan grupların sıradışı şarkı sözleri ve tuhaf müzik temposu kullanırlar. Karakteristik olarak Heavy Metal'e oldukça yakındır. Sıradışı enstrümanlar veya müzik teknikleri kullanırlar. İlk örnekleri Faith No More, Tool, Rage Against The Machine ve Helmettir. Ama en keskin örnegi Messugah, Corrosion of Conformity, Primus ve Incubus gruplarıdır. Bir nevi fusion metal olarakta adlandırabiliriz. Son dönemlerde Korn, Papa Roach, Linkin Park, Slipknot ve Limp Bizkit bu türün önde gelen gruplarıdır.

Battle Metal (Australian War Metal, War Metal)

Black Metal'in bir alt türüdür. Genellikle savaş konulu şarkı sözleri kullanırlar.Bilinen pek çok FRP ( Fantasy Role Playing Game ) bilgisayar oyununda müzik olarak kullanılmıştır. Bilinen en iyi örneği Summoning grubudur.

Christian Metal

White Metal olarakta bilinir. Heavy Metal müziğin hristiyan dini ile ilgili konularını içeren dinsel bir metal müzik türüdür. En önemli grupları Jerusalem ve Stryper gruplarıdır.

Epic Metal

Heavy metal'in bir alt türüdür. Doom Metal ile klasik Amerikan Heavy Metal'inin karışımı bir müziktir. yavaş dinsel ayin müzikleri güçlü müzik temposu ve epik şarkı sözleri ile süslenmiş bir türdür. Önde gelen grupları Virgin steele, Cirith Ungol, Omen ve Medieval Steel'dir .

Extreme Metal

Herhangi bir türe dahil edilemeyen, içinde Black Metal, Death metal, Doom metal, Grindcore, ve Thrash metal türlerinden örnekler taşıyan grupların yaptığı müzik türüdür. Önde gelen gruplari Aeternus, Ulver, Lord Belial ve Nile'dir.

Folk Metal

Genellikle yöresel folk müzikleri kullanan metal gruplarıdır. Yöresel enstrüman ve müzikleri şarkılarında kullanırlar. Genelikle Kelt folk metali ön plandadır en önemli grupları Waylander, Cruachan, Vintersorg, Finntroll'dır.

Hair Metal

Heavy Metal ile 1970'li yılların Rock müziğinin bir karmasıdır. Amerika doğumlu bu müzikte genelde "içelim, eğlenelim, kızları eve atalım" havasına hakim tamamıyla piyasa tarzı müzik yapan bir alt daldır. Müziklerinde zaman zaman pop müzik ögelerine rastlanır. Genelde motorsiklet tayfasının dinlediği "günümüzü gün edelim abi" müziğidir. Önde gelen grupları; Bon Jovi (80's ler), Pat Benatar, Lita Ford, Doro Pesch, Warlock, Skid Row, Van Halen, Warrant, Twisted Sister, Motley Crue, Pretty Maids'dir.

Melodic Death Metal

Death Metal'in bir alt dalıdır. Melodik gitar riffleri kullanılır. Zaman zaman akustik gitarlarla desteklenir. Genellikle normal bir vokal kullanılır. Death ve Morbid Angel zaman içinde bu türü yaratmışlardır (Death'in "Voice Of Soul" şarkısı). Genellikle İskandinav grupları ön plana çıkmıştır. En önemli örnekleri Opeth, In Flames, Katatonia ve Insomnium'dur.

Metalcore

Heavy metal ile hardcore'un karması bir müziktir. 1990'lı yıllarda özellikle Amerikalı grup Hatebreed'in öncülüğünde tanınmıştır. Politik kökenli şarkı sözlerinin seri gitar riffleri ve çığlık vokallerle süslenmesi en belirgin özeliğidir. Bilinen önemli grupları Converge, All Out War, Integrity, Zao, Poison the Well, Botch, Norma Jean Creation is Crucifixion, Dillinger Escape Plan, Daughters ve Eighteen Visions'dur.

neo-Classical Metal

Heavy Metal'in klasik müzikten etkilenmiş bir alt dalıdır. Oldukça teknik gitar soloları kullanılır. Klasik müzikte Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Niccolo Paganini, Wolfgang Amadeus Mozart ve Ludwig van Beethoven en çok ilham veren müzisyenlerdir. Genelde virtiöz olarak tanımladığımız gitar tekniği en üst seviyede olan kişilerin katkıda bulunduğu bir türdür. En bilineni İsveçli üstad Yngwie J. Malmsteen'dur. Ritchie Blackmore'un vokalistliğini yaptığı zamanda Deep Purple ve Eddie Van Halen's 1970'lerin sonunda bu müziğe katkıda bulunmuşlardır..

Nu Metal

Nu metal yada öteki adı ile Aggro metal heavy metal'in bir alt dalıdır. Genellikle saldırgan, hip hop etkilenimlii agresif vokale sahip, Rap beatlerinin kullanıldığı ve bateri yerine elektronik bateri olarak tabi edilen drum machine kullanılan. Dj'lerin de yer aldığı bir müzik türüdür. (Yani metal müzikle ilgisi yoktur.) Deftones ve Korn şu anda bu müziğin örneklerini verirken aynı zamanda Faith No More, Rage Against The Machine ve Cubanate onları takip etmektedir . Zaman zaman Prong ve Tool'da bu türde çalışmalar yapmıştır.

Oriental Metal

Oriental Metal; Death Metal ve Doom Metal'in arasında kalmış bir türdür. Eski Yahudi gelenek ve kültüründen etkilenmiş bir müzik türüdür. Tahmin edeceğiniz gibi İsrail kökenlidir. Şarkı sözlerinde İsrail ile ilgili tarihi ve geleneksel hikayeler efsaneler konu almıştır.Önde gelen grupları Salem ve Orphaned Land'dir.

Viking Metal

Viking Metal, Black Metal'in bir alt türüdür. Şarkılarının tamamı viking efsaneleri ve sagalarından oluşmaktadır. (Saga = kuzey ülkelerinde geçen 2-3 sayfalık kısa mitolojik hikayelerdir) Folk, Pagan ve ortaçağ müziklerinden etkilenmişlerdir, önde gelen grupları Enslaved, Bathory (orta dönemleri), Finntroll ve Borknagar'dır.

muhakkak fazlasıda vardır....

Tüm [spoiler]yenilgilerimi[/spoiler] topladım.[spoiler]Ölüm[/spoiler] boy gösteriyor artık...

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 07.01.2007, 14:46   #2 (permalink)
Kurban Fan

Caliban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nu var Black yok Doom yok be abi naptın sen bnm en çok sevdiğim blacktir doom da severim death de ama..
en çok senin yanında üşürdüm, sen beni her zaman üşütürdün de haddimi aştığım zamanlarda, sana yaklaşmayı denediğim zamanlarda, yani en acımasız soğuğunu çarpardın üstüme... çok toydum dayanamazdım, buz kesilirdim ve son bir vuruşla paramparça etmeyi de ihmal etmezdin o buz kütlesini her seferinde!
yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını..
suya benzerdin musluktan damlardın mesela ben uykuya dalmadan hemen önce uykumu ***mek için...
yada durup dururken bir salgın hastalık getirirdin uzaklardan, bana armağan ederdin
hiçbi şey yapmasan ayakkabımın içine girerdin,
tam da evden yeni çıkmışken ben...
sen basbayağı suya benzerdin, ne zaman kötü hissetsen kötü hissettirmek için yokuş aşağı akmaya başlardın bütün gücünle... tabi ki ben olurdum yokuşun altında ve her zaman hazırdı savunman; yokuş yukarı nasıl akacaktın??
ve tabi ki gövdemi parçalardın, sen benim gövdemi parçalardın da yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...
sen suya benzerdin ya sensiz olmazdı, olduğu kadar da olmazdı, yani ben bir hiç kimseydim

ama yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...

sırf ayaklarına batmasın diye...

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 07.01.2007, 14:56   #3 (permalink)
Kurban Fan

bak buranın ismi üstünde metal alt türleri senin dediklerin saten kendi çapında birşey ler olmuş

Tüm [spoiler]yenilgilerimi[/spoiler] topladım.[spoiler]Ölüm[/spoiler] boy gösteriyor artık...

Alt 07.01.2007, 14:59   #4 (permalink)
Kurban Fan

Caliban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

keşke metal türlerini yazıp sonra alt türleri yazsaydın o zmn karışık olmuş biraz
en çok senin yanında üşürdüm, sen beni her zaman üşütürdün de haddimi aştığım zamanlarda, sana yaklaşmayı denediğim zamanlarda, yani en acımasız soğuğunu çarpardın üstüme... çok toydum dayanamazdım, buz kesilirdim ve son bir vuruşla paramparça etmeyi de ihmal etmezdin o buz kütlesini her seferinde!
yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını..
suya benzerdin musluktan damlardın mesela ben uykuya dalmadan hemen önce uykumu ***mek için...
yada durup dururken bir salgın hastalık getirirdin uzaklardan, bana armağan ederdin
hiçbi şey yapmasan ayakkabımın içine girerdin,
tam da evden yeni çıkmışken ben...
sen basbayağı suya benzerdin, ne zaman kötü hissetsen kötü hissettirmek için yokuş aşağı akmaya başlardın bütün gücünle... tabi ki ben olurdum yokuşun altında ve her zaman hazırdı savunman; yokuş yukarı nasıl akacaktın??
ve tabi ki gövdemi parçalardın, sen benim gövdemi parçalardın da yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...
sen suya benzerdin ya sensiz olmazdı, olduğu kadar da olmazdı, yani ben bir hiç kimseydim

ama yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını...

sırf ayaklarına batmasın diye...

Alt 13.01.2007, 18:14   #5 (permalink)
Kurban Fan

MeTHaLciE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Red face

yHa eFeT ßiraS kaRıŞMış aMa aNLaşıLıo ßeNce

Alt 13.01.2007, 18:52   #6 (permalink)
Demonic Angel

Direnk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Direnk - MSN üzeri Mesaj gönder

teşekkürler güzel olmuş bence

KurbanOnline.Net Destek Hattı :

MSN Messenger : destek@kurbanonline.net

KurbanOnline.Net MySpace :
http://www.myspace.com/kurbanonline

KurbanOnline.Net FaceBook Sayfası: (YENİ!!!)
http://hs.facebook.com/group.php?gid=8052897319

Alt 13.01.2007, 22:50   #7 (permalink)
Kurban Fan

rover_wanderer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

rover_wanderer - MSN üzeri Mesaj gönder

black ve death de olsaydı ii olurdu ama gene de ii olmus ellerine sağlık

Alt 13.01.2007, 23:42   #8 (permalink)
Kurban Fan

<div class='quotetop'>QUOTE(rover_wanderer @ 13 1 2007, 21:50) [snapback]1774[/snapback]</div>
Alıntı:
black ve death de olsaydı ii olurdu ama gene de ii olmus ellerine sağlık[/b]
Halen black ve death diyorsun rover sakin yahu onlar metal oluyor metalin alt türü olmuyor daha sert daha parçalıyıcı oluyorlar

Alt 26.01.2007, 20:30   #9 (permalink)
Moderator

pufff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pufff - MSN üzeri Mesaj gönder

eline saglık güzel bilgiler walla saol

Alt 26.01.2007, 21:46   #10 (permalink)
Kurban Fan

SlİpKnOt_anıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SlİpKnOt_anıl - MSN üzeri Mesaj gönder

eline sağlık güsel olmuş hiçte karışık değil
DON'T EVER JUDGE ME !

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil