Geri git   Kurban Online - Kurban Fan Club > Müzik > Türkçe Müzik

Türkçe Müzik Türkçe Müzik Dünyası Hakkında Herşey

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil

Müzikte siyaset???
Alt 23.02.2007, 00:25   #1 (permalink)
Demonic Angel

Direnk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Direnk - MSN üzeri Mesaj gönder
Müzikte siyaset???

aslında buna tam anlamda siyaset denemez amerika karşıtı duruş desek daha doğru olur. yapılan son yerli albümler (son dediğime bakmayın 1-2 yıldır) bu ve bunun gibi karşıt duruşları içeriyor, en bilinen 3 örneği vermek istiyorum

mor ve ötesi - büyük düşler
ogün sanlısoy - üç
duman - seni kendime sakladım

konuyu fazla uzatmıyorum ve sizin bu durum hakkında düşündüklerinizi merak ediyorum...

KurbanOnline.Net Destek Hattı :

MSN Messenger : destek@kurbanonline.net

KurbanOnline.Net MySpace :
http://www.myspace.com/kurbanonline

KurbanOnline.Net FaceBook Sayfası: (YENİ!!!)
http://hs.facebook.com/group.php?gid=8052897319

Konu RoCK'N DaRK tarafından (18.03.2007 Saat 10:04 ) değiştirilmiştir..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 24.02.2007, 10:12   #2 (permalink)
Kurban Fan

BurToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BurToN - MSN üzeri Mesaj gönder

söyle anlatıyım , kişinin aşık olduğu kıza/oğlana dair beste yapma hakkı olduğu kadar, bağlı olduğu ideolojiye olan bağlılığını anlatmak için beste yapma hakkı da vardır. yoksa da olmalıdır.
bu kadar yazmam yeterli olur sanırım...aslında müziğe siyaset karıştırılmamalı belki ama neden kendi düşüncesini istediği yansıtır kimsede karışamaz bence iyidir..

Konu elçin tarafından (24.02.2007 Saat 10:53 ) değiştirilmiştir..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Alt 24.02.2007, 18:09   #3 (permalink)
Super Moderator

bana hiç batmayan olaydır.yukardaki albümlerin benim politik görüşümü yansıtmasından da olabilir tabi.

Konu primula tarafından (24.02.2007 Saat 18:25 ) değiştirilmiştir..

Alt 14.03.2007, 18:11   #4 (permalink)
Kurban Fan

KARAGUMRUKLU_ROCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KARAGUMRUKLU_ROCK - MSN üzeri Mesaj gönder

Ya ne biliyim bana kişinin siyasi gorusune gore sarkı yapması sacma gelio =( simdi system of a down ın yaptıgı cok mu dogruydu ? ya da bizden aynı hareket yapılsaydı hos mu olurdu ? ama maalesef tum dunyada artık politika her kosede bir durak boyutunda... ne diyelim gazamız mubarek olsun...

Alt 14.03.2007, 18:37   #5 (permalink)
Super Moderator

Death Bloom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Death Bloom - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
primula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bana hiç batmayan olaydır.yukardaki albümlerin benim politik görüşümü yansıtmasından da olabilir tabi.
Hele Büyük Düşler.. Ayrıca ben de karşı değilim.. Ne de olsa burası "özgür" bir ülke.. Sözde de olsa..

Alt 14.03.2007, 20:02   #6 (permalink)
Kurban Fan

DeViL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

müzikte siyaset batmaz yanlız örneklendirmeler yanlış geldi bana...mvö,duman,ogun bunlar kapitalist düzende daha fazla para kazanmak için sosyalizmi,kominizmi şarkılarına alet eden bi şekilde insan duygularını sömürdüğüne inandığım insanlar...örnekler..yaşar kurt,objektif olursa eğer..evet işte bu adamlar sanatlarıyla daha çok insana daha çok şeyi anatmaya çalışan mücadele kahramanlarıdır...benim gözümde

Alt 17.03.2007, 11:19   #7 (permalink)
Super Moderator

Mor ve Ötesi'nin Darbe adlı şarkısına kapitalist düzende komunizmi alet eden şarkı diyen ya siyasetten anlamıyodur.. Ya da şarkıyı tam dinlememiştir.. Ya da "bizden" değildir..

Alt 18.03.2007, 02:56   #8 (permalink)
Kurban Fan

DeViL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

darbe şarkısını dinledim evet güzel bi şarkı ama benim için şarkıdan çok yapılanlar önemlidir...darbe şarkısını koçfetstte çalarlarken arkada che guavera nın slayt gösterisi vardı..komediye bak koç(kapitalizmin türk ayağı)_che guavera(komunizmin babası)...ve ikisi aynı karede...işte budur kapitalizme komunizmi alet etmek...albümleri çıktığında barısa rockda barış için söyliyip ardından muse u dinlemek için rockn coke a gitmek...savaşın ülkesinin içiceğinin düzenlediği bi festivale para vermek...evet bunlar siiz gözünüzde iyi şeylerse haklısın ben kesinlikle "sizden" değilim(:

Alt 18.03.2007, 09:48   #9 (permalink)
Super Moderator

Ben hayatımda Rock'n Coke'a gitmedim bu bir.. İkinicisi koçfestte Mor ve Ötesi'nin yaptığı kapitalizme komunizmi alet etmek değil, komünizmin, sosyalizmin destekçilerinin ölmediğini, ölmeyeceğini göstermek ve kapitalist rejim yanlılarının bunu bilmelerini sağlamaktır.. Ne kadar güzel yapmışlardır da o resmi oraya koymuşlardır..

(Forumda tartışma ortamı yaratıyosun diyip bu konuyu kilitleyen zihniyet gün gelecek gerçeği görecektir.. Bizi böyle susturamayacağını da..)

Saygılarımla..

Konu Death Bloom tarafından (18.03.2007 Saat 09:57 ) değiştirilmiştir..

Alt 18.03.2007, 10:05   #10 (permalink)
Moderator

RoCK'N DaRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RoCK'N DaRK - MSN üzeri Mesaj gönder

tartışma yapmayalım lütfen

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil