Zannediyorum ki neden NABRUK adı altında birleşen sitelerden biri olmadığımız merak konusu olmuş.Bende olayı biraz özetleyip netlik kazandırayım dedim.
3 ay önceydı yanlış hatırlamıyorsam (ismini hatırlayamıyorum) birleşen sitelerden bir arkadaş gelip bize de bu teklifi sunmuştu, biz de (bonjurkes ve ben) oturup dinledik ve açıkcası bu birleşme kararı bizim pek işimize gelmedi.
Alıntı:
|
Bunun nedenleri arasında zannedildiği gibi bu sitelerle aramızda herhangibir sorun olması yok (ki zaten sorun da yok) aksine farkında olduğunuz gibi zaten uzun zamandır kurbanın fan sitelerinde "birbirine laf sokuşturma" ya da "biz resmi olucaz ulan" konuları açılmıyor.Dediğim gibi bu meseleler aşıldı uzun zamandır, hatta eski sitelerin adminleriyle de oldukça dostça konuşmalar geçmişti aramızda...
|
Bunun asıl işimize gelmemesinin sebebi sitelerin tamamen kapatılarak, yeni bir sitede birleşilmesidir.Bunun bize gelen ters tarafı ise bize söylenen şeyin "her siteden 1-2 kişi bu yeni kurulacak sitenin yönetim kurulunda olacak" olmasıdır.Elbette bunca sitede beraber bulunduktan sonra ben de bonjurkes de sitedeki "renk budalası" olmayız.Ayrıca sitelerdeki diğer görevlilerin ne olacağı hiç belli değildi.Diyeceksiniz ki "diğer sitelerdeki 1-2 kişi dışındakiler için de aynı şey geçerli değil mi?", elbette onlar için de bunlar geçerli, onlar da bugüne kadarki tüm emeklerini bir kenara bırakıp baştan başlayacaklar ama bize bu ilk söylendiğinde de dediğim gibi "bu sitede şu an aramızda olan ve olmayan bir çok moderatör ve üyenin onca emeğini kenara bırakamam" (uyduruk bir tema için bile sayısız gece beraber sabahaladığımız bonjurkesin emeklerini ve kendi emeklerimi işin içine katmıyorum bile). Sonuç olarak bu sitedeki yönetici ve moderatörlere "sizleri de açılacak olan sitede üye olarak aramızda görmek isteriz" üyelere de "hadi sıfırdan başlıyoruz buralara da sitemizde paylaştıklarınızın aynılarını baştan paylaşın" diyemezdik...
Bütün fanların bir arada olması bazı açılardan elbette iyi olabilir ama bana niyeyse bunda biraz da "resmi fan sitesi olma amacı"nın payı da var gibi geliyor, elbette resmi fan sitesi olmaya bok atmıyorum ama biz zaten yaşanan şeylerden sonra sizlere de diğer fan sitelerine de hatta Kurban'a da resmi fan sitesi olmakla artık ilgilenmediğimizi duyurmuştuk...
Bir de şöyle bir söz dolaşıyordu "Kurban bu durumdan çok rahatsız", benim o zamanın şartlarından anladığım şudur ki "Kurban fan sitelerinin arasındaki gereksiz tatsızlıktan çok rahatsız" halbuki bunun birden çok fan sitesi olmasından rahatsız oluyorlar gibi duyurulması da mantıksız geliyor. Kurban dışında sevdiğiniz grupların adını yazın bakalım google'a bir tane fan sitesi olan grup bulabilecek misiniz.(özellikle aklıma şu an gelenlerden şebnem ferah ve mor ve ötesinin o kadar çok fan sitesi var ki) Biz böyle bir sorunla karşı karşıyaymışız gibi gösterilirken nasıl oluyor da diğer grupların fan sitelerinde hiç bu şekilde "adminden açıklama yapması beklenen" başlıklar görmüyoruz aklım almıyor...
Yeni açılan siteden de bahsedeyim biraz. Biraz bakabildim dün siteye özellikle ilgimi çeken 2 nokta oldu, hemen aktarayım.
Alıntı:
|
birincisi forumda sormuşlar neden KurbanOnline bu oluşumun içinde yer almıyor diye (işte cevabı yukarda) o sitede cevaplayan arkadaş da "bu konuda yorum yapmamış, onların tercihi" demiş. İşte benim değerlerime göre doğru cevap bu, teşekkür ediyorum...
|
Alıntı:
|
diğer örnek ise sitede açılan bir konuda "bu resmi fan sitesindeki siteler dışındakiler/ve açılacak olanlar fasondur bunlara üye olmak korsan cd almak gibi birşeydir"tarzı birşey demiş. Bu karalamayı da anlayamıyorum (yukarda birden fazla fan sitesi olması hakkındaki görüşüm var) ve tabiki uzatmıyorum...
|
Bunların dışında bana gelen şeyler arasında "oraya üye olurken tereddüt yaşadık, KurbanOnline'a ihanet mi ettik diye aklımıza geldi"tarzı birşey vardı yanlış hatırlamıyorsam.Böyle bi yazı yazmadık, isteyen istediği yere üye olur tüm sitelerin vaad ettiği şeyler farklıdır, hangisi kimin işine daha çok geliyorsa ona üye olur isteyen hepsine üye olur. "Kimse kimse için bak bu burda da üye banlamak için bahane mi arasak" tarzı bişey düşünmez...
Aynı bize birleşme teklifini getiren arkadaşa söylediğim gibi "biz kendi yolumuzda devam etmek istiyoruz"
Diğerlerine de başarılar diliyoruz...